<p>In Alphen zijn Martin en Selina Kalkhoven er helemaal klaar voor. Het terras van hun Maggie Blue gaat weer open. ,,We gaan de gasten ouderwets verwennen.&quot;&nbsp;</p>

In Alphen zijn Martin en Selina Kalkhoven er helemaal klaar voor. Het terras van hun Maggie Blue gaat weer open. ,,We gaan de gasten ouderwets verwennen." 

(Foto: Morvenna Goudkade)

Terrassen open, en nu dan echt!

  Nieuwsflits

De horeca staat in de startblokken! Vandaag vanaf 12:00 uur mogen de terrassen open. Dus planten in de bakken, biertap vullen, wijn koud zetten, dekentjes en warme chocolademelk achter de hand houden. En genoeg bitterballen inslaan.

REGIO – In Alphen zijn Martin en Selina Kalkhoven bezig met de laatste voorbereidingen. Het paar is eigenaar van drie horecazaken en die terrassen gaan woensdag allemaal open: het stadsterras van Maggie Blue, het beachclubterras van Wet ’n Wild en het Oude Rijn-terras van ’s Molenaarsbrug. Net als bij andere horeca geldt ook hier: maximaal 50 gasten op het terras, met inachtneming van de 1,5 meter. ,,We hebben wel gewacht tot de definitieve bevestiging. Vanwege de discussie: kan het eigenlijk wel? Maar nu gaan we de gasten weer ouderwets verwennen”, belooft het koppel.

Ook elders in de regio wordt hard gewerkt, zoals bij het Floragebouw in Boskoop. Daar is horecafamilie Dufais het terras van Roos aan het opknappen. ,,Eindelijk gaan we echt open”, zegt Edwin Dufais. ,,Al zijn de tijden erg beperkt: van 12:00 tot 18:00 uur. We waren graag al om 10:00 uur opengegaan en iets langer door. Maar ik begrijp het ook wel, de ziekenhuizen liggen vol.“

Premier Rutte noemde in zijn persconferentie het tijdstip van 18:00 uur bewust gekozen, ‘zodat de bitterballen niet op tafel komen’. Maar dat ziet Dufais anders. ,,Wij hebben vanaf 12:00 uur bitterballen, dus die komen echt wel.”

In Nieuwkoop introduceert Restaurant Tijsterman alvast de ‘mibo’, oftewel de middagborrel en die hoeft niet alleen op vrijdagmiddag.

Verderop in Noorden is Annemarike Pieterse van De Watergeus ‘klaar om te gaan’. ,,Leuk en ook spannend, want we zijn wel weersafhankelijk. We hebben ons op alles voorbereid, de wijn staat koud, vers bier op de tap en we hebben dekentjes gekocht en warme chocolademelk ingeslagen. En verder? Kreeftje, oestertje, tartaar friet. En bitterballen natuurlijk.”

Aan het Braassemermeer is het terras van Paal 7 vanaf woensdag geopend. ,,Toen we het hoorden, werden we heel erg blij”, vertelt medewerkster Monique Bakker. Het restaurant, in een voormalige tulpenkas in Roelofarendsveen, heeft een loungeterras in Ibiza-style, ook bereikbaar per boot.

Haar gasten kunnen niet wachten, merkt Bakker. ,,Meteen na de persconferentie van premier Rutte begonnen de reserveringen binnen te stromen.”

‘Bitterballen? Die komen echt wel op tafel’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden