<p>Martin roemt de veelzijdigheid van zijn beroep.</p>

Martin roemt de veelzijdigheid van zijn beroep.

(Foto: Aangeleverd)

“Je bent zo gefocust als je op de mountainbike zit”

  Nieuwsflits

In de rubriek ‘Het Lokale Gezicht van...’ leren we ondernemers van een andere kant kennen. Zo is Martin van Spaandonk (54) een bekend gezicht in Ter Aar en Alphen als directeur van Gromax Verhuur. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat Martin een fanatieke mountainbiker is en daarmee zijn hoofd helemaal leeg maakt. En dat hij in Rotterdam is geboren, maar het Groene Hart roemt om de omgeving. “Als 12-jarige was ik ziek van de verhuizing, maar nu vind ik het er heerlijk wonen.”

Bart van der Spek

Ter Aar- “Ik mountainbike heel veel in de bossen in de regio. Je bent zo gefocust als je op de mountainbike fietst dat je nergens anders aan denkt. Je maakt dan echt je hoofd leeg”, vertelt de goedlachse Martin. “Ook tijdens mijn vakantie rijd ik vaak om mijn fiets. Verder ben ik wel eens naar Italië geweest naar de wereldkampioenschappen. Ik ga tegenwoordig niet meer een weekendje weg, omdat ik een jong gezin heb: een vrouw en twee jongens: een van 9 en een van 12. Ik breng dan ook mijn vrije tijd met hen door.”

Martin woont met veel plezier in Ter Aar, maar heeft zijn Rotterdamse humor nog niet verloren. Of hij met zijn huidige plaatsgenoten een speciale band heeft? “Ik ben sociaal waardeloos; ik heb met het dorp niet zo veel, haha”, zegt hij ironisch. Serieuzer: “Toen ik naar het Groene Hart verhuisde, vond ik dat nogal een stap. Dat was naar Gouda. Later verhuisde ik naar Zevenhoven. Qua drukte verschilt dat natuurlijk nogal. Nu vind ik de locatie waar ik woon fijn. ‘S avonds wandel ik vaak een uur met mijn vrouw: we maken dan een rondje rond de Langeraarse Plassen. Dat is heerlijk. Als ik drukte wil, stap ik in de auto en ben ik zo in Alphen, Den Haag of Rotterdam. Ik blijf daarom in Ter Aar wonen.”

In het Groene Hart legde hij ook de basis van zijn latere bedrijf Gromax Verhuur. “Een jaar of 26 geleden begon ik in Nieuwveen het bedrijf Huurmij. Dat was met Merno Lek uit Alphen. Vanuit een keldertje verhuurden we steigers, machines en gereedschappen. Acht jaar later waren er zes vestigingen en heb ik dat bedrijf met winst verkocht.”

“Klantcontact staat bij ons voorop”

“Ik heb na Huurmij een tijd een reclamebureau in Ter Aar gehad, maar miste de verhuur, dus ben met dat bedrijf gestopt. Vervolgens ben ik weer in contact gekomen met mijn oude compagnon Merno Lek”, vertelt Martin over de geboorte van Gromax Verhuur. “Merno en ik besloten beide een verhuurbedrijf te beginnen onder dezelfde naam: hij in Alphen en ik in Ter Aar. Voor de buitenwereld leken we daarom één geheel. Later kwam er nog een derde partner bij. In oktober 2019 is er een investeerder ingestapt: ING die tevens aandeelhouder werd. Mijn twee compagnons zijn de overige aandeelhouders en ik ben de directeur geworden van het bedrijf. Er zijn nu acht vestigingen en 35 medewerkers. We willen zeker groeien.”

Wat Martin zo mooi vindt aan zijn vak? “De veelzijdigheid en het contact met de klanten. We willen geen nee zeggen tegen een klant. Als een hovenier langs komt die een machine nodig heeft, moet hij het beste advies krijgen, maar ook een particulier. We leveren het complete plaatje.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden