<p>Exact 7 jaar na opening van Winkelcentrum De Baronie zet GREEN de volgende stap met de oplevering van &lsquo;Het Havenhuys&#39;.</p>

Exact 7 jaar na opening van Winkelcentrum De Baronie zet GREEN de volgende stap met de oplevering van ‘Het Havenhuys'.

(Foto: PR)

Oplevering van Het Havenhuys aan de eerste bewoners

  Nieuwsflits

Exact 7 jaar na opening van Winkelcentrum De Baronie zet GREEN de volgende stap met de oplevering van ‘Het Havenhuys'. Vrijdag 23 april zijn de eerste woningen van Baronie Haven in Alphen aan den Rijn door GREEN aan de bewoners opgeleverd. Het Havenhuys, bestaand uit 34 koopwoningen, is het eerste gebouw van dit project dat is afgerond. Op deze plek, die tot enkele jaren geleden voornamelijk als bedrijven- en industrieterrein diende, wordt een woon-, werk- en winkelgebied tot leven gebracht.

Alphen- Het Havenhuys bestaat uit 30 appartementen en 4 luxe penthouses. Alle woningen zijn verkocht. Het gebouw valt op door de uitstraling en de kenmerkende halfronde dakconstructie van ruim 4,5 meter hoog, waardoor het naadloos aansluit op de historische sfeer van de Baronie. De nieuwe bewoners genieten een wijds uitzicht over de Rijnhaven en de wijde omgeving. Bovendien heeft het gebouw, waarbij luxe en mondain wonen de boventoon voeren, twee hoofdingangen en twee liften. Alle woningen worden gasloos en energiezuinig opgeleverd, onder andere door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen.

GREEN is al jarenlang actief in het gebied. Deze maand is het precies 7 jaar geleden dat de eerste stap van de transformatie werd gezet met de opening van woon-, werk- en winkelcentrum De Baronie, waarvan GREEN de eigenaar is. De plek, waar de voormalige cacao- en chocoladefabriek de Baronie gevestigd was, heeft daardoor een enorme metamorfose gekregen en is inmiddels uitgegroeid tot belangrijke trekpleister voor de omgeving. De Baronie en Baronie Haven vormen samen Groot Baronie, een gebied dat wordt gekenmerkt door levendigheid.

Richard Dallinga, CEO van GREEN: ”Baronie Haven is een ontwikkeling van en door GREEN en past perfect bij onze visie. Het Havenhuys en de andere woongebouwen die hier gerealiseerd worden zijn een mooie toevoeging op het naastgelegen winkelcentrum De Baronie. Groot Baronie wordt daardoor een levendige plek waar wonen, werken, winkelen en recreëren op een goede manier worden gecombineerd. We vinden het belangrijk om onze kennis en ervaring in te zetten om deze historische plek de aantrekkingskracht te blijven geven die het verdient.”

Baronie Haven ligt direct achter het winkelcentrum en aan de Rijnhavenkade. Vanaf de Rijnhaven loopt een corridor door Baronie Haven rechtstreeks naar winkelcentrum De Baronie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden