<p>Alle prijswinnaars van de Sportverkiezing 2019.</p>

Alle prijswinnaars van de Sportverkiezing 2019.

(Foto: Writing4U.nl)

Lokale topsporters onderscheiden

  Nieuwsflits

De beste, of in elk geval de meest opmerkelijke, sporters van het jaar 2019 zijn donderdag 15 april in het zonnetje gezet. Voor het eerst was er ook een uitreiking voor de beste para-sporter van Kaag en Braassem.

Joep Derksen

Kaag en Braasem- Door alle coronaperikelen ging de uitreiking van de sportverkiezing vorig jaar niet door. Via een live videoverbinding kregen de genomineerden alsnog te horen of zij de eerste prijs en eeuwige roem in ontvangst mochten nemen. De winnaars waren zonder uitzondering blij en verrast. Drie jonge sporters, Seth Oomen (tafeltennis), Owen van der Meer (voetbal) en Yoeri van Bostelen (schaatsen), kregen een aanmoedigingsprijs. Talent van het jaar is Chloé Hoogendoorn (inline skaten) en Stefan van Klink (wielrennen) werd benoemd tot beste sportcoach.

De beste sportman bleek autoracer Loek Hartog te zijn. Handbalster Britt van Leijden is uitgeroepen tot beste sportvrouw. De allereerste prijs voor beste para-sporter werd uitgereikt aan badmintonner Jareth van der Weijden. De Heren 1-voetballers van ROAC namen de titel ‘Sportploeg van het jaar’ in ontvangst. Chloé behaalde bij de nationaal kampioenschappen goud op de Kortebaan én op de Langebaan Sprint. In 2019 werd de Veense Stefan van Klink trainer en ploegleider van de nieuwe damesopleidingsprofploeg Biehler. Twee van zijn rijdsters mochten deelnemen aan het Nederlands team op het WK. Bovendien ontwikkelde hij een trainingsapp voor de KNWU. ,,Als coach kun je alleen een voorzetje doen, maar de sporter moet het afmaken.’’

Loek Hartog mag zichzelf voortaan sportman van het jaar 2019 noemen. Dat jaar behaalde hij op de Nürburgring de zege in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij is uiteindelijk derde en was de jongste Porsche Supercup entrant ooit tijdens de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. ,,Ik vind het heel vet dat ik gewonnen heb en mooi dat de sport een stukje waardering krijgt. Tot ziens op het circuit van Zandvoort!’’ De uit Hoogmade afkomstige en in Rijpwetering wonende Britt van Leijden werd met haar handbalteam VOC landskampioen. Ze was vijf dagen eerder bevallen van een zoon en komt niet meer terug in het handbal op het hoogste niveau. ,,Ik ben heel goed geworden in de derde helft’’, vertelde Britt lachend. Ze kreeg ook een sportrompertje met de tekst; ‘Mijn mama is de beste’.

Jareth van der Weijden (Woubrugge) heeft de hoogste klasse bereikt van het para badminton en speelt continue om de prijzen. Hij is heel gemotiveerd: ,,Ik wil beter worden, aan internationale toernooien meedoen en in 2024 op de Paralympische Spelen staan.’’ De mannen van SV ROAC heren 1 waren voorafgaand aan de overtuiging al zeker van hun uitverkiezing. ,,Als eerste team uit Kaag en Braassem promoveerden we naar de 1e klasse zondag. We zijn bijna allemaal jongens uit het dorp. We gaan voor elkaar door het vuur. Dat is onze kracht.’’ Volgend jaar de verkiezing voor de sportjaren 2020 en 2021.

,,We gaan voor elkaar door het vuur’’

Joep Derksen
Writing 4 U
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden