<p>Onderweg is het genieten van de bollenvelden. Fiets wel alleen vanwege de coronamaatregelen.</p>

Onderweg is het genieten van de bollenvelden. Fiets wel alleen vanwege de coronamaatregelen.

(Foto: FTV Avanti)

Duin en Bollentocht 2021 individueel vanwege corona

  Nieuwsflits

De Duin en bollentocht is helemaal klaar. De Toercommissie van de FTC Avanti heeft weer zijn best gedaan om een verassende tocht samen te stellen door de bloeiende bollenvelden om de fietsers te laten genieten van de geur en het gezicht op de eindeloze velden met hyacinten en misschien ook al wel tulpen als het weer meewerkt. Vanwege corona heeft de tocht niet op de gebruikelijke manier plaats, maar individueel kunnen fietsers de tocht wel maken.

Regio- Er is ook dit jaar de mogelijkheid om uit drie routes te kiezen vanaf 70 kilometer via Sassenheim en Woubrugge. Dan de 90 kilometer tocht die u langs Noordwijkerhout voert en ten slotte even doortrappen voor de 120 km tocht die langs Zandvoort en Aerdenhout gaat. De routes gaan over het algemeen over rustige, autoluwe wegen: ze zijn volledig is uitgepijld door de duinen en de bollenstreek van Zuid- en Noord-Holland.

Wel individueel met GPS

Het is zonde dat deze mooie tocht op deze wijze niet door kan gaan en daarom heeft de FTC Avanti de routes via GPS opengesteld voor iedereen die deze route wil fietsen. Dus dit jaar wel genieten van de bollen en de duinen maar op je eigen wijze.

Veel plezier maar wel veilig

"Wij wensen iedereen die de tocht gaat fietsen veel plezier. En afhankelijk van de versoepelingen die er misschien komen is een koffiestop hier of daar mogelijk. Maar blijf naast het genieten ook denken aan je eigen veiligheid. Fiets alleen of maximaal met twee. Houd voldoende afstand en laat je niet verleiden om bij een koffie to go gezellig op een kluitje de ervaringen uit te wisselen", aldus de organisatie.

Geef een reactie

Door de tocht op afstand missen we de ervaringen van de deelnemers, dus als je opmerkingen hebt of een compliment wilt geven aan de toercommissie dat kan via https://www.ftcavanti.nl/vereniging/bestuur-en-commissiesuidelen of op onze facebook pagina.

Op de website van FTC Avanti staat alle informatie van de tochjten voor de GPS.

Het clubhuis van Avanti is gesloten, dus start de tocht vanuit je eigen huis.

https://www.ftcavanti.nl/tochten/duin-en-bollentocht-2021

Historie

De geschiedenis van de Fietstoerclub Avanti is verweven met die van de Wielervereniging Avanti. De vereniging werd opgericht op 19 november 1962 als Ren en Toerclub Avanti in Alphen.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden