<p>Lisianne Broere in het Zaanse Rietveld: &quot;Ik ben het gelukkigst als ik met mijn camera in de natuur ben&quot;</p>

Lisianne Broere in het Zaanse Rietveld: "Ik ben het gelukkigst als ik met mijn camera in de natuur ben"

(Foto: Lisanne Broere)

‘Ik heb er met trots aan meegewerkt’

  Nieuwsflits

Met de verschijning van ‘De mooiste fotolocaties West-Nederland’ is de reeks van ‘Mooiste fotolocaties’ compleet. Na de boeken voor Zuid-, Oost- en Noord-Nederland is op maandag 12 april ook het boek voor West-Nederland verschenen.

Marieke Roggeveen

Alphen aan den Rijn- Een van de natuurfotografen die aan dit boek heeft meegewerkt, is Lisanne Broere (31 jaar) uit Alphen aan den Rijn. “Ik heb zelf de andere delen van deze serie in mijn bezit waar ik als wandelaar en natuurfotograaf erg enthousiast over ben”, begint Lisanne te vertellen. “Toen ik las dat ze met een boek voor West-Nederland gingen beginnen, heb ik de uitgever geattendeerd op enkele mooie locaties bij ons in de buurt en er ook foto’s van meegestuurd. Tot mijn grote verrassing werd ik uitgenodigd om mee te werken aan dit boek en kreeg ik meerdere gebieden in Alphen aan den Rijn toebedeeld: het Zaanse Rietveld, Bedelaarsbos, Rietveldsepad en het IJsvogelpad die ik samen met mijn vader (Peter Broere) heb beschreven en gefotografeerd. De gebieden Meijendel en Tiengemeten heb ik samen met Monique van Genderen uitgewerkt, en verder heb ik nog een aantal gebieden alleen gedaan, waaronder de bollenvelden. Het fijne van deze boekenserie is dat alles er uitvoerig in staat beschreven en dat je op plekken komt waar je nog niet van af wist. Ook bevat het boek exacte GPS-locaties voor de beste plekken voor natuur- en landschapfotografen, compleet met praktische fototips en gebruikte instellingen bij de afgebeelde foto’s. Ideaal!”

Liefde voor de natuur
Lisanne is opgegroeid in Alphen aan den Rijn en kreeg de liefde voor de natuur en het fotograferen al van jongs af aan mee. “Mijn ouders zijn echte natuurliefhebbers en mijn vader fotografeert ook heel graag. Op mijn achtste kreeg ik mijn eerste camera en sinds vijf jaar heb ik een spiegelreflexcamera met een macrolens. Ik heb eenmalig een één op één cursus gevolgd maar het meeste leer je toch door gewoon te doen en veel te oefenen. Dan ga je ook een eigen stijl ontwikkelen. Mijn stijl is om met zachte en warme tinten het kleine groot in beeld te brengen. Fotograferen is gewoon een ontzettend leuke hobby. Ik ben het gelukkigst als ik met mijn camera in de natuur ben.”

Bepaalde sfeer
“Als je van de natuur in Nederland houdt, dan gaat deze boekenserie je enorm veel mooie momenten in de natuur geven,” besluit Lisanne, “of zoals mijn lieve oma van bijna 95 altijd zegt: ‘De natuur is prachtig, als je het maar zien wil.’ Ik heb met veel plezier, enthousiasme en trots meegewerkt aan dit fantastische boek. Van maart tot december heb ik de locaties bezocht en de foto’s gemaakt. Ik ben niet snel tevreden, bij elke foto wil ik een bepaalde sfeer oproepen… Dit project was zo ontzettend leuk, ik zou het zo weer doen!”

De mooiste fotolocaties West-Nederland, ISBN 9789079588343. Je kunt de boeken bestellen via www.natuurfotografie.nl

Instagram: @lisanne.broere

“De natuur is prachtig, als je het maar zien wilt”

Marieke Roggeveen
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden