<p>De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar uitbundige Franse gerechten.&nbsp;</p>

De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar uitbundige Franse gerechten. 

(Foto: Parkvilla)

Filmdiner Babette’s Feast met Deense én Franse keuken

  Nieuwsflits

Komend weekend 16, 17 en 18 april kan iedereen genieten van dubbel plezier: een mooie film en tegelijk proeven wat je ziet in de film. Een alternatief avondje uit, nu de maatregelen weer worden verlengd. Dit keer met de Deense klassieke eetfilm Babette's Feast, een terechte Oscar winnaar voor beste buitenlandse film, volgens Parkvilla.

Alphen aan den Rijn- De film neemt je mee van de sobere Deense keuken naar uitbundige Franse gerechten. De chef-koks van restaurant Brunel uit Gouda serveren in samenwerking met Parkvilla een proeverij van gerechten die in de film goed te zien zijn en/of geproefd worden. ’s Middags kan het diner worden afgehaald bij Parkvilla of worden thuisbezorgd.

Babette’s Feast is een film over verborgen verlangens uit het begin van de 19e eeuw. Aan de Deense kust wonen Martina en Philippa, dochters van een strenge protestantse predikant die elke aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette die Frankrijk is ontvlucht. De twee zussen bieden haar onderdak. Na enige tijd krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit een enorm Frans feestmaal te maken. Het wordt een diner om nooit te vergeten.

Finishing touch

De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. Deelnemers dienen thuis zelf de filmstream te downloaden via film.nl. Genieten met alle zintuigen kan al vanaf 39,95 euro. De bestelling kan worden geplaatst op film+diner take away online op www.cinemaculinair.nl.

Meer informatie is verkrijgbaar via de onderstaande websites:

www.cinemaculinair.nl

www.parkvilla.nl

Eerder diner

In maart was er een filmdiner waarin Catherine Zeta-Jones de hoofdrol speelde. De film No Reservations gaat over een perfectionistische chefkok Kate, een rol van Catherine Zeta-Jones, die plotseling voor haar nichtje moet zorgen. Haar leven staat op zijn kop en ze moet allerlei aanpassingen maken in haar keuken -met een nieuwe sous-chef- en in haar privéleven. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk. Gelukkig wordt het verhaal afgewisseld met luchtige momenten en een heerlijk menu. Dorade met groente uit de oven en spaghetti all’arrabbiata werden toen geserveerd.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden