<p>Hopelijk kan er dit jaar weer een Vakantieweek op touw worden gezet.</p>

Hopelijk kan er dit jaar weer een Vakantieweek op touw worden gezet.

(Foto: Aangeleverd)

Het VakantieSpel 2021 is wederom in aangepaste vorm

  Nieuwsflits

De voorbereidingen voor het VakantieSpel 2021 zijn in volle gang. Hoe evenementen er deze zomer uit komen te zien is nog omgeven met onzekerheden, maar de organisatie is hard bezig om een fysiek VakantieSpel te houden van 23 t/m 27 augustus. Omdat alles samenhangt met de ontwikkelingen rondom Covid-19, is de specifieke invulling nu nog niet duidelijk. De organisatie is in overleg met de gemeente over een aangepaste vorm.

Alphen aan den Rijn- Stichting Vakantiespel is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor Het VakantieSpel van 2021. Normaal gesproken vinden de inschrijvingen van de deelnemers en vrijwilligers nu plaats. Dit jaar is dat nog niet. Het is onduidelijk hoe het evenement er precies uit gaat zien met de ontwikkelingen rondom Covid-19. "Het zou fantastisch zijn om weer groots op te starten vanaf het verzamelterrein met 1600 deelnemers en 500 vrijwilligers”, aldus voorzitter Robbert Zantingh. "Er zijn echter nog te veel onzekerheden om dit jaar een normaal VakantieSpel op touw te zetten." Desondanks gaat de organisatie er alles aan doen om dit jaar Het VakantieSpel in (aangepaste) fysieke vorm te laten plaatsvinden. Bekende VakantieSpel elementen komen uiteraard terug. De ervaringen van de Thuiseditie vorig jaar worden meegenomen in de voorbereidingen. "Dit is wat we als vrijwilligers afgelopen jaar echt gemist hebben”, aldus Robbert Zantingh, "die blije gezichten is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet."

Olympische Spelen

Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar ‘Olympische Spelen’. Rond dit thema wordt nu een programma opgezet, dat op meerdere locaties plaatsvindt. Afhankelijk van de omstandigheden is het mogelijk om dit programma uit te breiden als de maatregelen dit toelaten. De organisatie is in overleg met de gemeente om de invulling verder vorm te geven. Hoe het VakantieSpel van 23 t/m 27 augustus er precies uit gaat zien is dus nog afwachten. Maar dát het doorgaat, is zeker!

Editie 2020

Vorig jaar bedacht de organisatie iets nieuws: VakantieSpel Thuiseditie. "Met bijvoorbeeld het traditionele songfestival. We zonden de show uit via een live-stream vanuit Parkvilla, zodat kinderen toch het VakantieSpelgevoel kregen", vertelde bestuurslid Jochem Hogenes destijds aan deze krant.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden