<p>Yvette heeft onder andere kickbokser Rico Verhoeven getekend. Een deel van het portret is hier te zien.&nbsp;</p>

Yvette heeft onder andere kickbokser Rico Verhoeven getekend. Een deel van het portret is hier te zien. 

(Foto: Aangeleverd)

Alphense Yvette te zien in Sterren op het Doek

  Nieuwsflits

De Alphense Yvette Bavelaar is zaterdag 17 april te zien in het televisieprogramma Sterren op het Doek. Frank Boeijen is dan te gast. Het programma is te zien op MAX.

Alphen aan den Rijn- Yvette is hyperrealistische portrettekenaar. Ze tekent al vanaf haar 4de en mocht op school haar tekeningen nooit mee naar huis nemen omdat ze te mooi waren en in de klas moesten hangen. Ze heeft diverse kunstacademies geprobeerd, maar vond al snel dat het anders moest en had weinig geduld om zich aan te passen aan de leraren.

Yvette werkt thuis als professioneel portrettekenaar en combineert dat met de zorg voor haar twee kinderen. Daarnaast is ze docent tekenen en schilderen en verzorgt de kunstenares workshops voor zowel individueel als in groepsverband. Yvette werkt vanaf foto. Ze vergroot details, vooral ogen en gaat dan heel gedetailleerd het natekenen. Ze werkt naast met grafiet ook met grafietpoeder.

Ze wil met haar werk mensen raken en probeert de ziel vast te leggen en met name om de ogen goed weer te geven. Vaak moeten mensen huilen als ze het werk zien. Yvette tekent veel kinderen en ook wel overleden mensen.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden