<p>Volgens Marianne denken mensen vaak dat vastgoedstyling erg duur is. Onterecht volgens haar.&nbsp; Foto: Marianne de Lange</p>

Volgens Marianne denken mensen vaak dat vastgoedstyling erg duur is. Onterecht volgens haar.  Foto: Marianne de Lange

(Foto: Marianne de Lange)

Marianne weet hoe je je huis verkoopt

  Nieuwsflits

De Woubrugse Marianne de Lange (48) heeft maandag 1 maart de deuren van haar onderneming Woon & Beleef Verkoop- en Vastgoedstyling in Woubrugge geopend. Ondanks de coronacrisis is zij ervan overtuigd dat verkoopstyling altijd loont bij het verkopen van woningen. “Mijn handen jeuken als ik zie hoe sommige huizen worden gepresenteerd op websites als Funda.”

Bart van der Spek

Woubrugge- Hoe vervelend is het als je tijdens de coronacrisis je baan kwijtraakt? Het overkwam Marianne. Normaal gesproken werkte ze onder meer van half september tot half april bij een hostingbureau. De kersverse ondernemer zat echter niet bij de pakken neer. “Ik besloot een opleiding te volgen bij het erkende “House of KIKI” (bekend van het RTL-programma: Uitstel van executie-red). Ook heb ik onlangs een cursus Interieurfotografie gedaan en ben ik aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk voor Vastgoedstylisten)”, vertelt ze. “Ik vind interieur en planten mooi, dus besloot in dit vak te rollen.”

Marianne weet uit ervaring dat verkoopstyling loont. Haar doel is om particulieren te helpen met het sneller verkopen van hun woning tegen de hoogst mogelijke prijs. “Ik pas de “hands-on” aanpak toe. Dit betekent dat de klant, na een gratis en vrijblijvend intakegesprek, een afspraak kan maken voor de verkoopstyling. Hierbij wordt niet gewerkt met dure en tijdrovende diagnoserapporten. Ik steek mijn handen echt uit de mouwen.”

Het lijkt misschien vreemd om te investeren in een woning waar je toch weg gaat. Volgens de ondernemer beseffen echter steeds meer makelaars en particuliere verkopers zich dat een gestileerde woning juist geld oplevert en hoe belangrijk het is om er met jouw woning goed uit te springen tussen het enorme aanbod op websites als Funda. “Dit is de allereerste indruk die je met jouw woning kunt maken en daarvoor is een juiste woningpresentatie belangrijk. Via het internet bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er een afspraak voor een bezichtiging wordt gemaakt. Mijn handen jeuken als ik zie hoe sommige mensen hun huis presenteren.”

Volgens Marianne denken mensen vaak dat vastgoedstyling erg duur is. Onterecht volgens haar. “Waar nu nog vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van € 5.000,- of € 10.000,-!) beginnen de prijzen voor vastgoedstyling al vanaf € 600,- Dit is nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland.”

Waarin onderscheidt ze zich? “Ik heb gevoel voor styling en interieur, creativiteit, klantgerichtheid en ervaring om met een relatief klein budget een groot resultaat te bereiken. Ik start vol vertrouwen Naast vastgoedstyling en woningfotografie kan Woon & Beleef ook zorgen voor het inrichten van leegstaande woningen en modelwoningen. Mijn creatieve blik net voor dat vleugje extra beleving!”

https://www.facebook.com/woonbeleef

Dit is de rubriek ondernemen in lockdown. 

“Ik steek mijn handen echt uit de mouwen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden