<p>Wie anoniem misdaad wil melden, kan dat vanaf heden in de gemeente Alphen aan den Rijn doen. Foto: archief</p>

Wie anoniem misdaad wil melden, kan dat vanaf heden in de gemeente Alphen aan den Rijn doen. Foto: archief

(Foto: archief)

Alphen aan den Rijn bij Meld Misdaad Anoniem

  Nieuwsflits

De gemeente Alphen aan den Rijn is sinds 1 maart aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Hiermee wil de gemeente de veiligheid vergroten. Veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en de gemeente hebben een rol.

Alphen aan den Rijn- Naast gemeente Alphen aan den Rijn sluiten de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda zich aan. Zij ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt door de aansluiting bij MMA rechtstreeks signalen over criminaliteit en fraude, net als de politie en justitie.

Burgemeester Spies ziet deze aansluiting bij MMA als een belangrijke stap waarmee gemeente, politie en justitie gezamenlijk de aanpak van ondermijnende criminaliteit kunnen versterken. "Aansluiting bij MMA betekent dat belangrijke informatie van anonieme tipgevers ook met de gemeente wordt gedeeld. Met die informatie kunnen we bepaalde ontwikkelingen beter in de gaten houden of verbanden leggen die bijdragen aan het opsporen van criminele activiteiten. Zo blijven we ons in Alphen aan den Rijn inzetten om onze de veiligste 100.000+ gemeente van Nederland te blijven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden