<p>Wie energie bespaart, kan tot 70 euro krijgen. Foto: gemeente Kaag en Braasem</p>

Wie energie bespaart, kan tot 70 euro krijgen. Foto: gemeente Kaag en Braasem

(Foto: gemeente Kaag en Braasem)

Bespaar energie en krijg tot 70 euro toe van de gemeente K&B

  Nieuwsflits

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van 70 euro te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.

Kaag en Braasem- De gemeente Kaag en Braassem heeft samen met zeven omliggende gemeenten een aantal producten omschreven waarvoor woningeigenaren de bon kunt verzilveren. Zo kunt u al uw gloeilampen, TL-buizen, halogeen en spaarlampen vervangen voor ledverlichting. Voor de 70 euro kunt u ook een aantal stand-by-schakelaars kopen om uw sluipverbruik te verminderen. Of wat dacht u van het afdichten van alle naden en kieren? Leidingisolatie, een waterbesparende douchekop, een financiële bijdrage aan een inductiekookplaat of een energiezuinige koelkast, wasmachine of droger? Zo kunt u besparen op gas, water of licht en krijgt u € 70,- terug van de gemeente. Uiteraard is een combinatie van producten ook mogelijk.

Zo geregeld

Inmiddels hebben ruim 300 inwoners de Energie bespaarbon verzilverd. Het is een kleine stap naar het grotere doel: onze gemeente Kaag en Braassem uiteindelijk energieneutraal. Hebt u een energiebesparend product gekocht en wilt u de bon verzilveren? Of bent u de bon kwijt en wilt u een nieuwe aanvragen? Regel het op de website.

www.kaagenbraassem.nl/bon .

Een groter geheel

De gemeente Kaag en Braassem wil samen met haar bewoners de eerste stappen zetten door sluipverbruik in de woning tegen gaan. Zo werken ze op een pragmatische manier naar een energieneutrale samenleving.

Klimaatakkoord

Het klimaatakkoord is een verzameling van maatregelen die het demissionair kabinet-Rutte III in juni 2019 aankondigde, met als doel de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) te verminderen en zo de Nederlandse bijdrage aan wereldwijde klimaatverandering te beperken.

Het doel van de maatregelen uit het klimaatakkoord is een grootschalige vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990: 49% in 2030 en 95% in 2050.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden