<p>Piet Pijper is de voorzitter van de nieuwe Stichting Wijkcentrum Swaenswijk. Foto: Sjaak van der Neut&nbsp;</p>

Piet Pijper is de voorzitter van de nieuwe Stichting Wijkcentrum Swaenswijk. Foto: Sjaak van der Neut 

(Foto:)

Stichting Wijkcentrum Swaenswijk ziet het levenslicht

  Nieuwsflits

Stichting Wijkcentrum Swaenswijk is opgericht. De oprichting betekent volgens de organisatie nieuwe kansen en mogelijkheden voor senioren. De oprichting was volgens haar noodzakelijk vanwege het beleid van de Gemeente Alphen aan den Rijn betreffende wijkcentra en buurthuizen en het daaraan gerelateerde financieringsmodel.

Alphen- Het wijkcentrum is in 2015 opgericht. Mede door de financiële steun van de Maranathakerk wist het wijkcentrum twee jaar lang het hoofd boven water te houden. Vanaf 2018 zag ook de gemeente nut en noodzaak, om een actief Wijkcentrum, een subsidie te verstrekken. Maar nieuw beleid vroeg om een andere aanpak. Een stichting moest worden gevormd en oprichters Piet Pijper en Sjaak van der Neut zagen, met alle vrijwilligers en leden van de beheersraad, dit als bekroning van hun inzet. Cees van Leeuwen, al een aantal jaren actief voor Swaenswijk, is het derde lid van het Stichtingsbestuur. Cor de Feiter, met zijn financiële achtergrond als penningmeester van één van de ouderen- organisaties, gaat de functie van penningmeester vervullen. Jan van Zoest, met een juridische achtergrond en ervaring als gemeenteraadslid, vervult de rol van secretaris. Piet Pijper neemt het voorzitterschap op zich. Dit jaar heeft de stichting een huurovereenkomst gemaakt met de Maranathakerk en zet ze haar werk geheel zelfstandig voort. Zodra corona op zijn retour is, wordt Swaenswijk nog meer de plaats waar senioren bijna de hele week welkom zijn. Alle bestaande activiteiten worden gehonoreerd en er komen ook nieuwe.
Omdat zondag, met name voor alleenstaanden, een soms stille dag is komt er elke zondag een inloopmiddag van 15.00 - 17.00 uur met gratis koffie/thee. Dinsdagmiddag, om de twee weken, komt er een informatiemiddag waar allerlei interessante onderwerpen aan de orde komen. Ook toegang en koffie/thee is gratis.
Samen met Alphen Beweegt wordt onderzocht of er, naast de bestaande vier groepen van bewegen voor senioren, ook een groep gevormd kan worden voor mensen met een lichte handicap. De samenwerking met Oud Geleerd Jong Gedaan wordt voortgezet en Piet Pijper zal 4 colleges geven over de geschiedenis van het geneesmiddel. Voor de themabijeenkomsten komt een aantal prominente sprekers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden