<p>De deuren mogen weer open. Bij Snel Kappers in Boskoop is filiaalleidster Linda Verboom er helemal klaar voor. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

De deuren mogen weer open. Bij Snel Kappers in Boskoop is filiaalleidster Linda Verboom er helemal klaar voor. FOTO: Morvenna Goudkade

(Foto:)

Dolblije kappers mogen knippen!

  Nieuwsflits

De kapsalons mogen weer open! Kappers zelf zijn dolblij, maar hun klanten kunnen ook niet wachten. Twee weken geleden voerden de kappers landelijk actie voor heropening. Onder het motto #lichtvoordathetuigaat lieten ze massaal lichten branden in hun lege salons. Hun noodkreet heeft geholpen, vanaf woensdag 3 maart mogen ze weer knippen.

Morvenna Goudkade

REGIO - Onderneemster Jessica Snel (49) is ‘heel erg blij’, laat ze weten. Ze is eigenaresse van meerdere salons, waaronder in Gouda, Alphen en Boskoop. “De afsprakenboeken staan vol, de meiden kunnen niet wachten.”

Inderdaad staan in al haar kapsalons de teams in de startblokken. Bij Snel Kappers in Alphen is filiaalleidster Ancorrien Meijer er helemaal klaar voor. In Boskoop voert Linda Verboom de troepen aan. “We gaan zes dagen per week open, inclusief vier avonden”, vertellen de filiaalleidsters. “We kunnen onze salons niet volledig gebruiken, vanwege de anderhalve meter maatregel houden we extra ruimte aan tussen de stoelen. Om toch meer klanten te kunnen helpen, verruimen we onze openingstijden. Daarbij houden we uiteraard rekening met de avondklok, zodat iedereen weer op tijd thuis kan zijn.” Ook alle andere maatregelen zijn weer van kracht, net als bij de heropening na de eerste lockdown: klanten uitsluitend op afspraak, registratieplicht, extra hygiëne, mondkapjes. “Maar we zullen ook gewoon aandacht geven en kwaliteit bieden”, verzekeren de haarprofessionals. “Geen haastklussen, maar tijd nemen voor een fijne behandeling én een praatje.”

Eigenaresse Jessica Snel heeft meegedaan aan de kappersactie op 18 februari: ook in haar salons is die avond het licht aangegaan. “Ik denk zeker dat ons signaal, van al die kappers door heel Nederland, heeft geholpen. Het was een pleidooi: laat ons weer opengaan, we weten dat we het veilig kunnen doen!”

De heropening had niet veel langer moeten duren, want de financiële nood is inmiddels hoog bij veel kappers, weet Snel. “Ons personeel kunnen we doorbetalen, maar de vaste lasten gaan ook gewoon door.”

Ze kan eindelijk weer vooruitkijken, zegt de onderneemster. “Al heb ik wel in mijn achterhoofd: voor hoelang deze keer? Ik hoop dat we open mogen blijven en dat er niet een derde lockdown komt. Al is er wel een groot verschil met de situatie vorig jaar: er zijn nu vaccinaties.”

We willen geen haastklussen, er is ook tijd voor een praatje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden