<p>De posters van de politieke partijen hangen er weer. Foto archief van Roel Kleinpenning&nbsp;</p>

De posters van de politieke partijen hangen er weer. Foto archief van Roel Kleinpenning 

(Foto: Roel Kleinpenning)

Verkiezingen in K&B: nieuwe stemlocaties en briefstemmen

  Nieuwsflits

Op woensdag 17 maart hebben de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Dit jaar is er, vanwege het coronavirus, een aantal maatregelen om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Denk daarbij aan het vervroegd stemmen voor risicogroepen op 15 en 16 maart en het briefstemmen voor mensen vanaf 70 jaar. Zo ook in de gemeente Kaag en Kraasem.

Kaag en Braasem- Bent u ouder dan 70 jaar? Dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck. Met deze stempas kunt u stemmen in het stemlokaal, iemand machtigen om uw stem uit te brengen, of per brief stemmen. Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze verkiezing dus ook per brief uitbrengen. De gemeente adviseert u om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Het is namelijk veilig en gemakkelijk.

Wilt u als 70-plusser wel op het stembureau gaan stemmen? Dat kan op elk stembureau in de gemeente. Kies bij voorkeur voor het stembureau in uw eigen buurt, zodat er een natuurlijke spreiding van mensen ontstaat. Op de website (www.kaagenbraassem.nl/verkiezingen) vindt u een overzicht van alle stembureaus.

Nieuwe wijzigingen

Er is een aantal wijzigingen in de stembureaus ten opzichte van vorige verkiezingen. De stembureaus in de Roelevaer en Huize Jacobus in Roelofarendsveen zijn vervallen. Deze zijn nu ondergebracht in de Tweesprong. Op de Kaag is het stembureau te vinden in De Stal (voorheen was dit in de Hervormde Kerk). In Rijpwetering kunt u stemmen in het Dorpshuis. Dat was voorheen mogelijk in de brandweerkazerne.

Risicogroepen (onder wie mensen vanaf 70 jaar) kunnen al op 15 en 16 maart hun stem uitbrengen. Dat kan op een aantal stembureaus in de gemeente:

15 en 16 maart: Gemeentehuis: Westeinde 1, Roelofarendsveen

15 maart: De Ontmoeting: Dorpsstraat 49, Leimuiden

16 maart: Gebouw Immanuel: Kerkstraat 1, Woubrugge

Een overzicht van de risicogroepen is te vinden op de onderstaande website.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden