<p>Wethouder Antoinette Ingwersen (links) en en wethouder Rein Kroon (rechts) overhandigen de brief aan Mona Keijzer Foto: gemeente Nieuwkoop</p>

Wethouder Antoinette Ingwersen (links) en en wethouder Rein Kroon (rechts) overhandigen de brief aan Mona Keijzer Foto: gemeente Nieuwkoop

(Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Brief voor staatssecretaris Keijzer

  Nieuwsflits

Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) hebben 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer gekregen. De ontmoeting had plaats naar aanleiding van de brief die Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat de brief persoonlijk konden overhandigen toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

Van de redactie

Nieuwkoop- In de brief vragen zij aandacht voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen die door de coronamaatregelen volgens hen zwaar onder druk komen te staan. Zij vrezen ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen van landelijke gemeenten. Dit terwijl ondernemers en gemeenten samen veel inspanningen doen om de dorpen leefbaar te houden.

Juist in de dorpen wordt veel ongelijkheid ervaren tussen het geringe aantal winkels dat open mag en de winkels die gesloten moeten blijven, stellen ze. De dorpscentra zijn qua drukte niet te vergelijken met de centra van grote steden. De wethouders zien mogelijkheden om samen met ondernemers in gesprek te gaan over gerichte en passende oplossingen die in de dorpen goed en veilig uitvoerbaar zijn.

Daarnaast vroegen de wethouders aandacht voor de financiële steun voor ondernemers die ondanks de vele steunpakketten toch tussen wal en schip vallen.

De staatssecretaris Keijzer had de brief volgens beiden scherp op het netvlies, en begreep de noodkreet. Verder stelde ze scherpe vragen over de signalen die de wethouders ontvangen van ondernemers over de negatieve effecten van de coronacrisis.

Wethouder Ingwersen is verheugd dat staatssecretaris Keijzer de brief serieus neemt: “Het is goed om te merken dat de brief bekend is bij haar, en dat ze onze zorgen herkent”. Wethouder Kroon vult aan: “Het is fijn om te merken dat de staatssecretaris open staat voor onze praktische oplossingen in deze crisis.”

Hoe zit het ook al weer met de winkels?


Vanaf 3 maart kan een bezoek aan de kapper, pedicure, schoonheidsspecialist, nagelstylist en massagesalon weer. Ook rijscholen mogen weer aan de slag. Dit wel met voorwaarde dat je vooraf reserveert en dat er triage plaatsheeft om eventuele klachten te controleren. Het enige contactberoep waarvoor een uitzondering geldt, zijn de sekswerkers. Winkels waren al open voor afhaal (click & collect), maar mogen vanaf 3 maart ook de deuren op afspraak openen. Per verdieping mogen er twee klanten tegelijk aanwezig zijn.In de dorpen wordt veel ongelijkheid ervaren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden