<p>De Wereldwinkel is fysiek niet geopend, maar brengt fairtrade producten creatief aan de man. Foto: Lia Butter&nbsp;</p>

De Wereldwinkel is fysiek niet geopend, maar brengt fairtrade producten creatief aan de man. Foto: Lia Butter 

(Foto: Lia Butter)

‘Ontwikkelingsland verdient steun’

  Nieuwsflits

Ondanks de strenge lockdown zijn de vrijwilligers van Wereldwinkel Alphen aan den Rijn actief bezig om producten uit ontwikkelingslanden te verkopen. De winkel werkt met click- en collect en medewerkers nemen contact met een klant op.

Van de redactie

Alphen- Begin januari stond er een nieuwsbericht in deze krant met de vermelding van een aantal telefoonnummers. Vanaf dat moment rolden de vragen van klanten meteen binnen. Nadat contact ook via de website en per e-mail mogelijk werd, liep dit aantal verder op. In eerste instantie bezorgde de winkel de bestelling bij de klant thuis. Sinds click- en collect van kracht is, kunnen klanten de bestelling bij de zijdeur ophalen. De winkel werkt volgens de landelijke richtlijnen.

In gesprek met mevrouw Berry Wijnans (winkelleider) en mevrouw Lien Verkade (inkoop) komt het belang van de Wereldwinkel aan de orde. Mevrouw Wijnans merkt op dat corona ook in ontwikkelingslanden hard heeft toegeslagen. “Mede hierdoor is het hard nodig dat mensen in deze landen zich gesteund voelen. Helaas zijn nog veel boeren en producenten afhankelijk van de westerse wereld.” Mevrouw Verkade stelt dat wij ons moeten inzetten, zodat inwoners van ontwikkelingslanden vooruit kunnen. “Het gaat er om dat ze hun producten kunnen verkopen, dat ze een eerlijk loon krijgen en zo een leefbaar bestaan kunnen leiden.”

In de regel nemen de medewerkers op de dag van het verzoek contact met de klant op en maken ze een afspraak. “Het product van het eerste uur - koffie- is nog steeds een van de favoriete producten. Daarnaast is er veel vraag naar kunstnijverheidsproducten. Vooral artikelen met een symbolisch karakter zijn in trek. Dit zijn bijvoorbeeld beeldjes van een gezin, een liefdes-of oneindige knoop, olifantjes die staan voor geluk, reisboedhha’s en veel meer”, aldus Lia Butter van de Wereldwinkel.

Bestellen bij de Wereldwinkel kan via 06-48195565, 06-55557440 of 06-53766165. Dit is de rubriek ondernemen in lockdown.

Wat doet de Wereldwinkel?

Na 37 jaar is de Wereldwinkel niet meer weg te denken uit Alphen aan den Rijn. De medewerkers popelen om de winkel weer te kunnen openen. Tot die tijd doen ze er alles aan om de missie: “Voor een beter leven, daar én hier” toch uit te dragen. Naast de aandacht voor ontwikkelingslanden heeft de Wereldwinkel de focus de laatste jaren ook gelegd op duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan dopperflesjes en de wasproducten van Seepje. Voor meer informatie zie de website: www.wereldwinkelalphenaandenrijn.nl.

“Koffie is nog steeds een favoriet”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden