<p>Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool. Foto: archief Google Streetview&nbsp;</p>

Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool. Foto: archief Google Streetview 

(Foto: Archief)

Verkoop Hoogbouw Ignatiusschool

  Nieuwsflits

De hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool in Roelofarendsveen is in de verkoop gegaan. Vanaf 20 november 2020 konden inwoners, organisaties en bedrijven het verkoopdocument opvragen en een voorstel voor aankoop doen. De inschrijvingstermijn sloot op 18 januari 2021 en heeft geresulteerd in acht inschrijvingen van zeven verschillende partijen. De best scorende inschrijving is van Johlex Bouw.

Roelofarendsveen- De gemeente Kaag en Braasem is inmiddels in een ver gevorderd stadium met het overdragen van de laagbouw aan Liefde voor Harmonie. De verenigingen die in de hoogbouw gevestigd waren, hebben ondertussen een nieuw onderkomen gevonden. Het college heeft om die reden op 17 november 2020 besloten definitief tot verkoop van de hoogbouw over te gaan. Inwoners en bedrijven zijn via verschillende kanalen opgeroepen om zich in te schrijven middels een verkoopdocument.

Johlex Bouw heeft het plan om de hoogbouw te verbouwen tot zes starterswoningen en daarbij het bestaande gebouw te verduurzamen en waar mogelijk de uitstraling van het gebouw te versterken. Ook het parkeerterrein willen zij behouden, wat perspectief biedt om goede afspraken te maken met Liefde voor Harmonie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden