<p>De Nieuwveense Heni Steenvoorden (43) is voor zichzelf begonnen: Hapjes van Heni loopt goed volgens haar. Foto: aangeleverd</p>

De Nieuwveense Heni Steenvoorden (43) is voor zichzelf begonnen: Hapjes van Heni loopt goed volgens haar. Foto: aangeleverd

(Foto: Heni Steenvoorden)

Heni maakt heerlijk Indonesisch eten

  Nieuwsflits

De Nieuwveense Heni Steenvoorden (43) woont sinds 2006 in Nederland vanwege de liefde. Ze werkte in Heemstede voor een bekend Indonesisch restaurant totdat ze zwanger raakte. Omdat er volgens haar in Nieuwveen geen vergelijkbaar restaurant zit, is ze een maand geleden voor zichzelf begonnen. Onder de naam Hapjes van Heni kun je bij de goedlachse chef heerlijke gerechten afhalen. “Ik houd ervan mensen blij te maken.”

Bart van der Spek

Nieuwveen- “Ik maak graag gerechten en hapjes, dus een vriendin zei tegen me dat ik gerechten aan mensen kon verkopen, zeker nu bijna iedereen thuis is vanwege de strenge lockdown”, vertelt de enthousiaste Heni. “Ik heb bovendien een cateringbedrijf gehad met een vriendin en weet dat veel Nederlanders Indonesisch eten lekker vinden. Verder heb je in Nieuwveen niet echt een restaurant waar je Aziatische gerechten kunt eten. In het kort zijn dat de redenen waarom ik ben begonnen.”

Volgens de kersverse ondernemer weten Nieuwveners haar bedrijf al goed te vinden. “Het loopt erg goed. Elke week wordt er veel besteld. Laatst had ik al meer dan honderd hapjes in een week verkocht.” Een favoriet heeft Heni zelf ook: risolles. “Je kunt het vergelijken met een loempia. Van binnen zijn ze alleen gevuld met ragout: ze zijn dus niet droog. Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar ze zijn heel lekker! Je moet ze proeven om het te snappen.”

Hoewel de Nederlandse keuken niet bekend staat om zijn culinaire hoogstandjes, kan Heni Hollandse gerechten zeker waarderen. Wel benadrukt ze de verschillen met die uit haar moederland. “Nederlandse en Indonesische gerechten kun je niet met elkaar vergelijken. De Nederlandse keuken is seizoensgebonden en vrij eenvoudig. In Indonesische gerechten worden veel verse kruiden gebruikt. Ik vind Nederlands eten wel lekker, bijvoorbeeld stamppot met een gehaktbal. Ik moet nog meer maaltijden gaan eten.”

De geboren Indonesische is pas in Nieuwveen komen wonen. Eerder woonde ze in Nederland in Hoofddorp. Wat opvallend is: in haar straat de Albatros wonen ook andere ondernemers die net voor zichzelf zijn begonnen, onder wie Anja van Sassen en Martijn Burgers. Hun verhalen waren eerder in deze krant te lezen. Met Anja heeft ze veel en goed contact. “Ik vind het heel fijn om in Nieuwveen te wonen. Mensen zeggen altijd ‘hi’ of ‘hallo’ tegen me. Dat vind ik heel fijn. In Hoofdorp gebeurde dat niet echt. Nieuwveners staan er ook open voor om andere dingen te proeven. Ik word daar heel blij van.”

Op dit moment kun je alleen nog gerechten bij Heni afhalen. Als de coronamaatregelen minder streng worden en feesten weer mogelijk zijn, gaat ze ook bezorgen. “Als mensen het graag willen, bezorg ik. Ik zeg dan geen nee, bijvoorbeeld bij een feestje. Het gaat dan om grote hoeveelheden.”

Heni’s gerechten proeven?

https://www.facebook.com/HapjesvanHeni

Dit is de rubriek ondernemen in lockdown. 

“Mensen zeggen ‘hi’ of ‘hallo’ tegen me”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden