“Plan vaste pauzes in met je kind”


<p>Nieuwkoper Sven Kolmer (midden) vindt gezondheid het allerbelangrijkst in het leven. Foto: YOFI</p>

Nieuwkoper Sven Kolmer (midden) vindt gezondheid het allerbelangrijkst in het leven. Foto: YOFI

(Foto: )

“Plan vaste pauzes in met je kind”

  Nieuwsflits

Nieuwkoper Sven Kolmer (24) heeft drie jaar geleden zijn bedrijf YOFI opgericht. Hij houdt zich bezig met het geven van actieve trainingen op basisscholen en BSO’s. Dit om de volgende generatie op een laagdrempelige, inspirerende en speelse manier te voorzien van het belang van optimale mentale-, fysieke- en sociale gezondheid. “Voor kinderen is de coronatijd een zware periode.”

Bart van der Spek

Nieuwkoop- De trainingen die hij en zijn compagnon Donny Kool (25) geven, gaan momenteel vanwege de strenge lockdown helaas niet door. De goedlachse Sven laat zich echter daardoor niet uit het veld slaan. Speciaal voor de krant geeft hij tips voor ouders die momenteel hun kroost les geven. Dit doet hij vanuit zijn visie: bewegen in combinatie met leren. “Kinderen moeten mentaal, fysiek en sociaal gezond blijven. Ga dus bijvoorbeeld op een vast moment iets eten met je kind. Dat is een sociale activiteit”, vertelt hij. “Op een ander vast moment kun je iets actiefs doen, bijvoorbeeld een speurtocht. Dat is iets fysieks. En neem echt pauze: dan blijf je mentaal gezond. Na een pauze merk je dat je effectiever werkt.”

Sven begon zijn bedrijf YOFI, omdat hij een negatieve trend signaleerde. “Kinderen van nu hebben veel online afleiding en komen niet veel meer buiten, terwijl dat belangrijk is. Ik merkte dat toen ik zestien was. Ik ging toen veel fitnessen en behalve een gezonder lichaam, zat ik ook mentaal veel beter in mijn vel. Ook werd ik socialer. Verder ontbreekt het op basisscholen vaak aan gezondheidslessen: er is te weinig kennis. Ik vind gezondheid echter de essentie van het leven. Zonder optimale gezondheid, ben je nergens.”

Zijn bedrijf deed goede zaken voordat corona toesloeg. Gelukkig heeft hij geen vaste hoge kosten. “De gemeente Nieuwkoop benaderde me mijn bedrijf of ik een les kon geven op een basisschool. Ook benaderden we BSO’s. Sinds de strenge lockdown ben ik bezig mijn visie nog verder te verduidelijken. Ik kijk nu meer naar trajecten dan naar losse trainingen. Er komt bovendien op de lange termijn een integraal platform.”

Wij zoeken een thuisonderwijzer

Sven geeft speciaal voor de krant tips voor ouders die nu les geven. Voor een publicatie is het Alphens Nieuwsblad op zoek naar de ouders die hun kinderen begeleiden bij het thuisonderwijs en leerlingen die online onderwijs volgen. Wilt u, samen met uw kind(eren) uw verhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie.anb@dpgmedia.nl .Wie weet staat uw verhaal dan binnenkort in deze krant. U dient woonachtig te zijn in Alphen, Nieuwkoop of Kaag en Braasem.

“Zonder optimale gezondheid, ben je nergens”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden