Gymnastiekvereniging De Zevensprong naar Kwiek


<p>Gymnastiekvereniging De Zevensprong &nbsp;verhuist naar Kwiek. Foto: Facebook Gymnastiekverenging De Zevensprong</p>

Gymnastiekvereniging De Zevensprong  verhuist naar Kwiek. Foto: Facebook Gymnastiekverenging De Zevensprong

(Foto:)

Gymnastiekvereniging De Zevensprong naar Kwiek

  Nieuwsflits

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.

Zevenhoven- Het afgelopen jaar ervoer de verenging als vreemd en moeizaam, maar dat geldt voor heel veel clubs. Al een paar jaar eerder was een dalend ledenaantal reden voor het bestuur om in actie te komen. Na het vertrek van de laatste turntrainer is De Zevensprong er niet meer in geslaagd om deze vacature te vervullen. Omdat ook het aanbod van sporters al erg laag was, heeft het bestuur diverse pogingen ondernomen de club overeind te houden. Pogingen om met de lokale voetbalclub in Zevenhoven te gaan samenwerken mislukten. Vervolgens is het bestuur met buurvereniging Kwiek in Nieuwveen gaan praten. "Het was vooral belangrijk dat er een gymnastiek- of ander sportaanbod in Zevenhoven zou blijven, want er staat niet voor niets een mooie sporthal." Kwiek kan dat volgens hen aanbieden. De huidige lessen (nu beperkt door Covid-maatregelen) kunnen gewoon doorgaan in De Vlijt. Dat is de G-Gym, maar vooral de dames van de KeepFit groep op dinsdag zijn hier naar eigen zeggen erg blij mee. Zij vormen de oudste groep van de Zevensprong.

De samenvoeging is volgens de verenging eenvoudig verlopen. De Algemene Ledenvergadering is in verband met de huidige pandemie geheel digitaal en deels schriftelijk verlopen. Alle leden zijn akkoord met de samenvoeging. Dat betekent dat SV Kwiek alle leden, lesuren en bezittingen van De Zevensprong overneemt. De resterende bestuursleden hebben het een en ander administratief afgehandeld en zijn inmiddels afgetreden.

Bij SV Kwiek is vanaf heden dus een afdeling Zevensprong. Het huidige bestuur van de Nieuwveense sportvereniging wil de lessen in De Vlijt handhaven. Als vraag zou zijn, kan er desgewenst ook nog uitbreiden met uren in de Zevensprong-tak. "Dat is niet vanzelfsprekend, want er dient ook een trainer en zaalruime beschikbaar te zijn", licht Arnold v.d. Lee (bestuurder SV Kwiek) toe.

Sjanie Rademaker, een van de langste zittende bestuursleden van GV De Zevensprong, betreurt de samenvoeging. "We moeten echter wel realistisch blijven. De laatste jaren hebben we met veel kunst- en vliegwerk de club draaiend proberen te houden. We zijn echt te klein geworden. Omdat we nu in een meer solide organisatie zitten, menen we dat dit de beste oplossing is voor de Zevenhovense gymnastiekliefhebbers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden