Herenboerderij Leimuiden gaat bijna van start


<p>Er hebben zich 189 families aangesloten bij de Herenboerderij Leimuiden. Foto: Lian Tan.</p>

Er hebben zich 189 families aangesloten bij de Herenboerderij Leimuiden. Foto: Lian Tan.

(Foto: )

Herenboerderij Leimuiden gaat bijna van start

  Nieuwsflits

Vanaf 1819 heeft de familie Van Egmond de scepter gezwaaid over de Vriezekoop Noord 4 in Leimuiden. Zij hadden voornamelijk melkvee en schapen. 202 jaar later mogen Herenboeren het stokje overnemen. Het blijft een beetje een familiebedrijf, want de Herenboerderij is eigendom van tenminste 200 families. De Herenboeren Leimuiden gaan er, samen met een boer, een kleinschalig duurzaam gemengd bedrijf van maken zonder melkvee.

Leimuiden- Samen duurzaam voedsel produceren. Dat is waar Herenboeren Leimuiden naar eigen zeggen voor staat. "Weer grip krijgen op ons eten: gezond, lokaal en lekker voedsel voor een goede prijs. Voedsel dat eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. We geloven dat we dit samen waar kunnen maken", schrijft Lian Tan van Stichting Herenboeren Groene Hart.

Op 24 december heeft de eerste familie zich aangesloten als lid bij Herenboeren Leimuiden en nu, een maand verder, zijn het 189 families. Rond de 200 families/huishoudens kunnen meedoen, dus er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website

www.herenboerengroenehart.nl of meld je aan voor een online informatieavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden