We kunnen zwemmen in ‘t buitenbad!


<p>&nbsp;Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) nam als eerste een duik in het water. Foto: Jessica Seijsener-Zandbergen&nbsp;</p>

 Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) nam als eerste een duik in het water. Foto: Jessica Seijsener-Zandbergen 

(Foto: Jessica Seijsener-Zandbergen )

We kunnen zwemmen in ‘t buitenbad!

  Nieuwsflits

Goed nieuws om de coronakilogrammen eraf te sporten: het buitenbad van zwembad De Hoorn is vrijdag 22 januari geopend voor winterzwemmen. Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) nam als eerste een duik in het water, dat een aangename temperatuur van 21 graden heeft. “Het is een topinitiatief.”

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- Schotanus (49) is laaiend enthousiast over het buiten zwemmen. “Ik juich dit initiatief toe. Ik vind het heel goed dat de organisatie in heeft gespeeld op wat leeft. Nederland is natuurlijk een zwemland”, vertelt hij. “De uitvoering is goed: met de huidige coronamaatregelen kan dit. De regels worden nageleefd: alles is op afstand. De temperatuur van het water viel erg mee. Met het zonnetje dat scheen, was het ideaal om een duik te nemen.”

Organisator De Thermen2 ontving afgelopen weken tientallen verzoeken van gasten die graag banen willen zwemmen tijdens de strenge lockdown. Zwembad De Hoorn volgt het voorbeeld van De Mirandabad in Amsterdam dat al enkele weken is geopend. Ook in Den Helder heeft een buitenzwembad de deuren geopend. Vorige week is begonnen met het schoonmaken van het buitenbad en het opwarmen van het water.

Schotanus zelf is een heuse sportfanaat. Zo rende hij op oudejaarsdag een marathon om geld op te halen voor Kika. Ook voor een duik in het water draait hij zijn hand niet om. “Zwemmen is een hobby van me. Voordat het coronavirus toesloeg, zwom ik twee keer per week. Ook ren ik marathons. Bewegen is een deel van mijn leven.”

De kosten voor winterzwemmen bedragen 6 euro. Dit bedrag is inclusief een warme kop koffie, thee of chocolademelk na afloop. “Wanneer je uit de koele buitenlucht komt, voelt dat heel lekker warm aan”, vertelt Jessica Seijsener-Zandbergen, werkzaam in de communicatie van De Thermen 2. “We zijn overspoeld met positieve reacties. Dat is natuurlijke hartstikke leuk. We zijn al meerdere dagen uitverkocht.”

Het buitenbad is coronaproof gemaakt

Bezoekers kunnen zich bij het hek bij de parkeerplaats naar het buitenbad melden en zich omkleden bij de overkappingen die geplaatst zijn langs het bad. Er zijn geen douches of kluisjes beschikbaar. In het water en op de kant dient anderhalve meter afstand te worden gehouden. Bezoekers kunnen vijftig minuten zwemmen en hebben tien minuten voor omkleden. Reserveren en betalen vooraf is alleen mogelijk via dethermen2.nl en is verplicht. Het adres is Van Foreestlaan 4.

“Bewegen is een deel van mijn leven”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden