Boeken ruilen: De ‘Vensterbieb’ is geopend


<p>Boeken mogen worden geruild of in de bieb worden gezet. Foto: Alphen Beweegt</p>

Boeken mogen worden geruild of in de bieb worden gezet. Foto: Alphen Beweegt

(Foto: Alphen Beweegt)

Boeken ruilen: De ‘Vensterbieb’ is geopend

  Nieuwsflits

Na maandenlang zagen, meten, frezen, schroeven, boren en schilderen was het donderdag 21 januari zover. De ‘Vensterbieb’ is officieel geopend.

Alphen aan den Rijn- Cor, één van de trouwe bezoekers van het Open Venster is in samenwerking met buurtsportcoach Robbin Hielkema van Alphen Beweegt aan de slag gegaan met ideeën voor de minibieb. De vraag om wat creatiefs te gaan doen, is omgezet naar het maken van deze minibieb. Bij de lokale kringloop is er een speelgoedkist gekocht om te laten zien dat er veel mogelijk is met spullen die anderen wegdoen en daar weer iets moois van te maken.

Na vele uren hard werken en zweten, mag het eindresultaat er zijn. Alles is met de hand gezaagd, geboord en ook geschilderd. Een prachtige minibieb is geplaatst aan de Prins Bernhardlaan 8a.

Interactie

Het doel van de minibieb is om meer interactie te krijgen tussen bezoekers van het Open Venster en de buurt. Boeken mogen worden geruild of in de bieb worden gezet. Gebiedsadviseur Roel Wierink heeft het eerste boek geplaatst om de minibieb officieel te openen. Nu is het aan voorbijgangers om gebruik te gaan maken van de ‘Vensterbieb'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden