Richard rent rondom Alphen


<p>&ldquo;Alphen a/d Run begon als WhatsApp-groepje van een paar vrienden&rdquo;, vertelt Richard Bosman. Foto: Peter Franken</p>

“Alphen a/d Run begon als WhatsApp-groepje van een paar vrienden”, vertelt Richard Bosman. Foto: Peter Franken

(Foto: Peter Franken)

Richard rent rondom Alphen

  Nieuwsflits

“Alphen a/d Run begon als WhatsApp-groepje van een paar vrienden”, vertelt Richard Bosman. "We hielden elkaar op de hoogte van leuke ‘loopjes’ in de omgeving. En we zijn ze zelf gaan houden."

Alphen- "Ik noem bijvoorbeeld de Bruggenrun, met start en finish bij de kroeg. Met een glimlach en een knipoog naar het serieuze loopcircuit. Het verbindt mensen en geeft zoveel plezier!", vervolgt hij. "Dat kan ook nu. Je kunt wel balen van alles wat niet kan, maar er is nog zoveel wat wel kan. Zo kwamen we op ‘Ren rondom Alphen'. Als je gaat hardlopen, heeft iedereen het over een rondje Zegerplas. Maar er is zoveel meer. Vandaag liep ik voor de derde keer in het Bentwoud. Gert-Jan Schotanus, de wethouder, kent daar de weg. Als hij er niet bij was geweest, was ik nooit op die plekjes gekomen. Terwijl je toch in je eigen gemeente loopt. Dat is precies het idee van ‘Ren rondom Alphen'. We maken diverse routes, langs bijzondere plekken en van verschillende afstanden. Niet alleen voor de loper die een halve marathon loopt. Vijf kilometer is ook een prestatie. En houd je niet van hardlopen, dan kun je de route wandelen, fietsen of je neemt je kinderen mee op de skeelers. Bewegen en genieten, dàt is ons motto. Elke maand maken we nieuwe routes. Zo houden we de mensen lekker bezig. Op Facebook staat meer info.”

#Alphenlinkt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden