PeuterStart krijgt weer subsidie voor voorschoolse educatie


<p>De gemeente heeft deze week bekend gemaakt dat zij de subsidie voor voorschoolse educatie opnieuw toekent aan PeuterStart. Foto: PR</p>

De gemeente heeft deze week bekend gemaakt dat zij de subsidie voor voorschoolse educatie opnieuw toekent aan PeuterStart. Foto: PR

PeuterStart krijgt weer subsidie voor voorschoolse educatie

  Nieuwsflits

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft onlangs bekend gemaakt dat zij de subsidie voor voorschoolse educatie opnieuw toekent aan PeuterStart. Dit geldt voor de periode 1 juli 2021 tot en met 31 december 2024. Goed nieuws dus voor de 21 PeuterStart-locaties en ruim 600 peuters in Alphen zelf en de andere kernen.

Alphen e.o.- Marie-Louise van Mourik, directeur-bestuurder van Peuterstart: “We zijn hier ontzettend blij mee. Dit voelt voor mij als een bewijs van vertrouwen in de kwaliteit van onze peuteropvang. Daar mogen we best heel trots op zijn. Dit betekent dat we onze PeuterStart kinderen de komende jaren mogen blijven helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling en daarmee een goede start geven voor de basisschool. En dat is voor mij het beste nieuws”

Informatie over PeuterStart en voorschoolse educatie

PeuterStart, partner van Junis, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op achttien locaties - in elke wijk in Alphen aan den Rijn, maar ook in bijvoorbeeld Boskoop, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen - komen zo'n 600 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. Dat is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden. Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. Zeker voor peuters die het nodig hebben is deze ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld bij peuters die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. PeuterStart investeert in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn.

Marie Louise van Mourik “Wij zijn trots op PeuterStart en op de pedagogische medewerkers die zich elke dag inzetten om alle kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij zien dat onze medewerkers met veel bevlogenheid hun werk doen. Zij geven onze peuters een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen en een goede voorbereiding op de basisschool. Dat doen wij met veel plezier samen met de gemeente en met een aantal regionale partners, omdat wij allemaal het beste willen voor onze peuters.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden