Scala College maakt een rondje om de wereld


<p>Feyenoorder Jens Toornstra, oud-leerling van het Scala College, doet ook mee aan de actie van de school. Foto archief van De Graafschap Media</p>

Feyenoorder Jens Toornstra, oud-leerling van het Scala College, doet ook mee aan de actie van de school. Foto archief van De Graafschap Media

(Foto: Joop Kappert)

Scala College maakt een rondje om de wereld

  Nieuwsflits

Op maandag 4 januari zijn alle scholen wederom collectief begonnen met het verzorgen van online lessen. Dit betekent voor het grootste gedeelte van het personeel en leerlingen thuis werken en vele uren doorbrengen achter de computer. Iedereen beweegt minder. De sectie lichamelijke opvoeding van het Scala College heeft een doel bedacht waar zowel personeel als leerlingen aan kunnen bijdragen: Scala goes Around the World.

Alphen- De bedoeling is dat leerlingen en personeel gezamenlijk een zo groot mogelijke afstand proberen te overbruggen om uiteindelijk 40.075 kilometer te halen, wat gelijk staat aan een rondje om de wereld. Dit kan op verschillende manieren, zoals hardlopen, fietsen, skaten, wandelen, zwemmen (buitenwater want de zwembaden zijn dicht), kitesurfen, etc. Ook virtuele afstanden tellen mee.

Jasper van Duren, sectievoorzitter van de sectie lichamelijke opvoeding, legt uit dat het belangrijk is om in beweging te blijven: "Soms is een gezamenlijk doel nodig om mensen te prikkelen en in beweging te krijgen. In deze tijd is dat erg belangrijk en we zien dat het werkt. Zowel personeel als leerlingen zijn ontzettend enthousiast. Ook onze oud-leerling Jens Toornstra doet mee!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden