Coronaproof zingen met Nieuwkoopse Leonie


<p>Zangeres en zangdocente Leonie van der Wal (29) geeft zangles, zowel bij haar als online. Foto: aangeleverd</p>

Zangeres en zangdocente Leonie van der Wal (29) geeft zangles, zowel bij haar als online. Foto: aangeleverd

Coronaproof zingen met Nieuwkoopse Leonie

  Nieuwsflits

Zangeres en zangdocente Leonie van der Wal (29) startte vorig jaar in september met het Eéndagskoor in de Kaleidoskoop in Nieuwkoop. De opkomst was volgens haar groot. Leonie: "Van samen zingen wordt (bijna) iedereen blij." Vanwege de oplopende coronabesmettingen moesten de zangworkshops van november tot en met januari helaas worden geannuleerd. Wel kun je nu zangles krijgen, zowel bij haar als online.

Nieuwkoop- Het gelukkigst wordt Leonie van zingen en zangles geven: ze studeerde in 2012 af aan de opleiding Muziektheater van het Rotterdams Conservatorium. Leonie: "Zingen is mijn uitlaatklep en ook nog eens bewezen gezond.' Gelukkig mag ze zangles geven aan maximaal twee leerlingen per dag nog wel. Aan de Lindelaan in Nieuwkoop heeft ze een muziekkamer waar zij de zanglessen geeft. De kamer wordt voor en na elke zangles gelucht en tijdens de zangles staat het raam op een kier. Tussen de piano en de zangleerling staat een groot spatscherm van 1.5 bij 2 meter. Tijdens de zangles werken we aan het verbeteren van je zangtechniek, zuiver zingen, een goede ademsteun, liedinterpretatie en gezond stemgebruik. Er wordt natuurlijk vooral lekker gezongen in elk mogelijk genre en Leonie zingt geregeld een tweede stem mee. Iedereen is welkom en zangervaring is niet nodig.

Als ondernemer in de culturele sector is het nu een onzeker bestaan. Werk je niet, dan verdien je niks. Leonie: "Ik probeer creatief te denken en steeds weer nieuwe manieren te vinden om te kunnen werken. Zo gaf ik in de zomer zangles in de tuin. Op dit moment kan mijn zoontje niet naar de kinderopvang; daarom heb ik een oproep geplaatst dat ik tijdelijk op een ander kindje kan passen. Jonathan heeft nu een vriendje om mee te spelen, ik help een thuiswerkende moeder en verdien zelf ook iets bij."

In 2013 werd de zangeres aangenomen bij de stichting Diva Dichtbij. Eerder vertelde ze in deze krant daarover: “Die Diva’s, en divo’s, zijn allemaal professionele zangers, die in het hele land optreden in een (huis)kamer van een zorginstelling, in een Alzheimer Café, hospice, of een dagopvang, maar ook thuis. Ook verzorgen wij visiteliedjes: het lievelingslied van je opa, oma, of een andere dierbare, speciaal voor hem of haar ingezongen, dus heel persoonlijk."

In deze tijd is het zoeken naar de kleine dingen waar je blij van wordt. Heb jij zin om te komen zingen? Boek dan een privé- of duozangles bij Leonie van der Wal. Wil jij zangles vanuit huis? Dat kan ook. Mail naar: info@leonievanderwal.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden