Bewoners zorginstellingen blij verrast


<p>Bewoners van zorginstelling Rijnzate waren een van de gelukkigen die een bos tulpen gekregen. Foto: Vegro</p>

Bewoners van zorginstelling Rijnzate waren een van de gelukkigen die een bos tulpen gekregen. Foto: Vegro

(Foto: Vegro)

Bewoners zorginstellingen blij verrast

  Nieuwsflits

Het was zaterdag Nationale Tulpendag, dé aftrap van het tulpenseizoen. Rond deze dag heeft winkelketen Vegro in bijna honderd zorginstellingen in heel Nederland in totaal 1.500 boeketten tulpen bezorgd. In de regio Alphen zijn de bewoners van zorginstelling Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Rijnzate, Noorderbrink en Rietveld in Alphen aan den Rijn blij gemaakt met een mooie bos tulpen.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- Namens Vegro zijn Annet du Chatinier, de winkelleider Vegro thuiszorgwinkel Alphen aan den Rijn, en Sjoerd Verbree (Allround Marketeer Vegro) vrijdag onder meer bij de coronaproof overhandiging bij de locatie Rijnzate aanwezig. Du Chatinier legt uit dat ze het belangrijk vindt om juist nu het personeel en bewoners van zorginstellingen te ondersteunen: “Het overgrote deel van de Nederlanders heeft een opa, oma, vader, moeder, tante of wie dan ook die je kent in een verzorgingshuis wonen en ziet hoe zwaar de huidige tijd voor deze groep mensen is”, vertelt ze. “Dit is een mooie manier om instellingen te bedanken voor alle zorg die zij dagelijks geven en is tegelijkertijd zijn de tulpen een steuntje in de rug voor onze dierbaren.”

“Leuk en vriendelijk gebaar”

Namens de zorginstellingen Rijnzate, Noorderbrink en Rietveld reageert ActiVite enthousiast op het initiatief: “Het is echt een leuk, vriendelijk en fijn gebaar vanuit Vegro om onze verpleeghuizen op deze fleurige wijze te verrassen. Toen zij ons benaderden met dit idee, vonden wij het een mooie actie om onze medewerking aan te verlenen”, legt de organisatie uit. “Zo worden de bewoners van de verpleeghuizen vandaag dus met een kleurrijk cadeautje in het zonnetje gezet. ActiVite en Vegro kennen al jarenlang een goede relatie, waarbij beide organisaties elkaar op verschillende vlakken versterken. Deze tulpenactie is een mooi uitvloeisel van onze samenwerking en ons uitgangspunt om samen voor de beste zorg te gaan, mooi dat we op deze wijze samen met Vegro iets extra’s doen voor onze bewoners.”

“Kleine dingen die het doen”

De bewoners zelf zijn ook erg verheugd met het mooie boeket dat ze in ontvangst nemen. Mevrouw van Dam (92), woonachtig in de locatie Rijnzate, is een van de gelukkigen. Ze benadrukt dat ze namens vele blije bewoners het woord voert. “Het zijn dit soort kleine dingen die het doen”, vertelt de kwieke Alphense -vanwege de lockdown- aan de telefoon. “Het is geweldig: ik had dit helemaal niet verwacht. De tulpen zijn allemaal prachtig. Ik heb er een stuk of zes gekregen en ben er hartstikke blij mee. Het is fijn dat jonge mensen aan ouderen denken in deze tijd. Ik geloof dat rond 13.00 uur de tulpen kwamen. Ik had ze geloof ik een kwartiertje later. Ze passen goed bij mijn andere planten. Ik ben namelijk een echte planten- en bloemenfreak”, zegt ze met een lach op haar gezicht.

“Het is geweldig: ik had dit niet verwacht”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden