Middelbare school kiezen in lockdown


<p>Geen achtstegroepers die een kijkje komen nemen op de scholen dit jaar, zoals het Groene Hart Lyceum. Foto archief Hans Willering</p>

Geen achtstegroepers die een kijkje komen nemen op de scholen dit jaar, zoals het Groene Hart Lyceum. Foto archief Hans Willering

(Foto: Hans Willering)

Middelbare school kiezen in lockdown

  Nieuwsflits

Middenin een lockdown een keuze maken voor een middelbare school: hoe doe je dat eigenlijk? Sinds de scholen voor voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn en omstreken begin december gezamenlijk besloten om geen fysiek Open Huis te houden, werken de Groene Hart scholen met man en macht om zo veel mogelijk informatie op andere manieren over te brengen.

Van de redactie

Alphen- De Groene Hart scholen houden van 18 tot 22 januari op afstand hun voorlichtingsweek, want zoals bijna alle activiteiten is het Open Huis vooral een online aangelegenheid. Presentaties zijn nu van tevoren opgenomen en zijn via de website van de Groene Hart scholen te bekijken. Sfeer proeven is mogelijk met een VR-tour door het gebouw.

Iedere ouder van een middelbare scholier weet echter dat het persoonlijke contact misschien nog wel belangrijker is dan informatie. Een gesprek met de unitleider onderbouw of met een docent kan bepalend zijn voor het juiste gevoel bij een school. Hoe zorg je ervoor dat ouders, leerlingen en teamleden toch met elkaar in gesprek raken?

Het Groene Hart Lyceum en de Topmavo houden daarom webinars voor ouders en leerlingen. Mark Tange, unitleider op het Lyceum: “Er zijn vragen die leven bij bijna alle ouders. Die kennen we natuurlijk uit ervaring. Maar we inventariseren ook of er andere vragen zijn die we kunnen beantwoorden, zodat we daar op in kunnen springen. Voor leerlingen uit groep 8 houden we een rondleiding die onze brugklasmentoren gaan geven via Instagram live.”

Sommige leerlingen krijgen liever iets tastbaars thuis om ze te helpen bij het kiezen van hun nieuwe school. Voor hen maakte Groene Hart Rijnwoude een speciaal tijdschrift. Echte doeners kunnen zich aanmelden bij het Leerpark voor de UNBOXje toekomst BOX. Wils van Leijden, directeur van het Groene Hart Leerpark: “Onze leerlingen leren door doen. De UNBOXje toekomst BOX zit vol met leuke en leerzame activiteiten die een goed beeld geven van ons onderwijs.”

Hoe vind je de juiste school?

De BOX wordt thuis afgeleverd aan leerlingen die dat willen. Via de onderstaande webpagina kunnen leerlingen en hun ouders volgens de school gemakkelijk vinden welke school het best past bij het (voorlopige) advies. Iedere school houdt een speciale pagina bij waarop alle activiteiten te vinden zijn voor leerlingen uit groep acht.

https://groenehartscholen.nl/kies-je-groene-hart-school/

“Er zijn vragen die leven bij bijna alle ouders”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden