Local heroes showen kleding voor Simon: "Steun is geweldig"


<p>Simon Scheffer in het Bentwoud met zijn &lsquo;modellen&rsquo; Petra Burgmeijer (li), Olga de Boer-van Velzen en Corn&eacute; Verkleij (re). FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Simon Scheffer in het Bentwoud met zijn ‘modellen’ Petra Burgmeijer (li), Olga de Boer-van Velzen en Corné Verkleij (re). FOTO: Morvenna Goudkade

Local heroes showen kleding voor Simon: "Steun is geweldig"

  Nieuwsflits

Het lijkt een nieuwe trend: elkaar de winter door helpen. Nu veel ondernemers hard getroffen zijn door de coronacrisis, bieden andere ondernemers en sympathisanten praktische hulp. Bijvoorbeeld als model optreden voor outdoorkleding. Ondernemer Simon Scheffer (41), die zijn zaak Van Bemmelen Outdoor tijdelijk moest sluiten, is er blij mee.

Morvenna Goudkade

REGIO – Het Bentwoud, gelegen bij Benthuizen, Hazerswoude en Boskoop, is een echte outdoorplek. Een paradijs voor wandelaars, wielrenners en anderen die willen genieten van natuur en buitenlucht. Een mooie plek dus om wat kleding te showen, uit de actuele collecties van Van Bemmelen Outdoor. Sinds de zaak, aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude, half december moest sluiten, probeert eigenaar Simon Scheffer daar creatief mee om te gaan. “Ik wil denken in mogelijkheden”, zegt Scheffer. “We hebben een trouwe klantenkring in de brede regio. Nu mensen niet naar de winkel kunnen, komen wij naar hen. We brengen kleding en hebben een wandelschoenen-passervice aan huis.”

Zijn zaak biedt alles op het gebied van outdoor, kamperen, wieler- en wintersport. Momenteel wordt ingezet op ‘lekker naar buiten in Nederland’ en daarbij krijgt hij hulp van diverse ‘local heroes’. “Allemaal iconen, ieder op hun eigen manier”, vindt Scheffer. “Op onze social media, waar ze te zien zijn in de kleding, krijgen we heel veel positieve reacties. Deze steun is geweldig.”

Oud-wielrenster Olga de Boer-van Velzen (44) werd gesponsord door Van Bemmelen en wil graag iets terugdoen. Ze woont in Hazerswoude-Rijndijk en heeft met haar man een bedrijf in installatietechniek. Maar wielrennen doet ze ook nog steeds. "Afgelopen jaar heb ik zo'n 10.000 kilometer gefietst, waaronder voor goede doelen. Voor Simon show ik veel wielrenkleding. Superleuk om te doen.”

Boskoper Corné Verkleij (37) is ook een ‘lokale held’. Hij showt outdoorjassen, iets heel anders dan het werk in zijn fruitbedrijf. “Al is jassen showen een heel nieuwe ervaring, haha. Maar het geeft een leuker beeld dan op een paspop, dus ik doe het graag.”

Dat geldt ook voor Petra Burgmeijer, die poseert in een donsjack. Ze heeft er ook een paar ski's bij gepakt. De sportieve Alphense is al 28 jaar het boegbeeld van ondernemersvereniging VOA. "Als VOA zeggen wij: koop lokaal, steun de ondernemers. Zelf doe ik dat ook zoveel mogelijk. Ik vind het heel knap hoe Simon in deze lastige tijd zijn bedrijf runt. Hij bedenkt oplossingen, biedt heel veel service. Daar wil ik graag bij helpen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden