"Ik wilde altijd al kapper worden"


<p>Brenda van Deuren (tweede van links) begon in de coronatijd haar eigen kapsalon. Foto: J.P Witteman</p>

Brenda van Deuren (tweede van links) begon in de coronatijd haar eigen kapsalon. Foto: J.P Witteman

"Ik wilde altijd al kapper worden"

  Nieuwsflits

Een kapperszaak beginnen in coronatijd: je moet het maar durven. De Alphense Brenda van Deuren (41) doet het. Ze begon als 16-jarige als kapper en heeft op 1 oktober Knappe Kappers aan de Hooftstraat 72 overgenomen. Onder de naam B en R hair en make-up expert wil Brenda het gaan maken. “Mensen worden blij wanneer hun haar mooi is.”

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- “We zijn vol enthousiasme het avontuur aangegaan, maar helaas lag na twee maanden alles stil. De lockdown biedt echter nog steeds kansen”, vertelt Brenda. “Zo zijn wij bezig de kapsalon een nieuwe look te geven, zodat wij straks weer fris van start kunnen. De kapperszaak wordt gespecialiseerd in knippen, kleuren, bruidskapsels en make-up.” Wie op dit moment met zijn handen in het haar zit, kan een kijkje nemen in de etalage. “Op dit moment kun je nog wel producten kopen. Bestellen kan telefonisch of per e-mail. Van haarverf, shampoo en stylingproducten tot tassen. Door middel van window shoppen zijn alle producten zichtbaar.”

De kersverse eigenaar droomde als jong meisje er al van in het kappersvak te gaan. Voordat ze eigenaar werd, stond was ze bij Knappe Kappers in de salon. “Ik ben een geboren kapper. Ik wilde het altijd worden en mijn droom nagejaagd. Waarom het zo’n leuk beroep is? Je maakt op een creatieve manier mensen nog mooier. Daar worden ze blij van: je haar is een soort sieraad. Ik houd van de interactie met mensen.”

Passie en positiviteit zijn, zeker in deze tijd, belangrijke eigenschappen wanneer je kapper bent. Brenda wil de kansen benutten van de mogelijkheden die er nu zijn. “Wij volgen momenteel online trainingen en de leerlingen trainen op oefenhoofden. Iedereen wil immers een mooi kapsel. Je voelt jezelf dan blij, behalve wanneer je een bad hair day hebt”, zegt ze lachend.

Wie de producten wil bestellen, kan bellen naar 06-54705191 (alleen tijdens de strenge lockdown), 0172-473848 of e-mailen naar info@knappe-kappers.nl.

Ondernemen in lockdown

Sinds twee manden is er de serie ondernemen in lockdown in het Alphens Nieuwsblad. Die zijn we begonnen om ondernemers uit Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braasem te steunen. In een verhaal staat de ondernemer en een onderneming centraal en hoe je als ondernemer toch kansen ziet in deze tijd. Opgeven kan via redactie.anb@dpgmedia.nl. Lever -vanwege corona- graag zelf een liggende (horizontale) foto in hoge resoluties van jezelf aan in je onderneming.

“Ik ben een geboren kapper: een droom nagejaagd”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden