Wijkcentrum Kaju Putih is goed te herkennen


<p>De belettering van het wijkcentrum Kaju Putih aan de Dennenlaan is op dinsdag 5 januari bevestigd. Foto: Facebook &nbsp;wijkcentrum Kaju Putih </p>

De belettering van het wijkcentrum Kaju Putih aan de Dennenlaan is op dinsdag 5 januari bevestigd. Foto: Facebook  wijkcentrum Kaju Putih

Wijkcentrum Kaju Putih is goed te herkennen

  Nieuwsflits

De belettering van het wijkcentrum Kaju Putih aan de Dennenlaan is op dinsdag 5 januari bevestigd. Dat meldt het wijkcentrum op Facebook. Het nieuwe gebouw is vanaf heden gemakkelijk te herkennen door de grote witte letters aan de buitenkant van het gebouw.

Alphen aan den Rijn- De bouw begon op maandag 25 november 2019. Wethouder Kees van Velzen (CDA) overhandigde op 1 juli 2020 de sleutels van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih aan oud-bestuurslid Oom Nico Tamaelasapal.

De bouw kende een erg lange aanlooptijd, zo berichtte deze krant vorig jaar juli. Er waren strubbelingen rondom het budget. Oorspronkelijk zou het gebouw zo'n 700.000 euro kosten, maar dat bedrag is verdubbeld. Ook liep de bouw meerdere keren vertragingen op, onder meer door de economische crisis. Uiteindelijk heeft het ongeveer twintig jaar geduurd voordat er een nieuw wijkcentrum was.

Halverwege de jaren 60 kwam de eerste generatie Molukkers naar Alphen. Met de komst van het nieuwe wijkcentrum heeft de Molukse gemeenschap een volwaardig buurtcentrum. Het wijkcentrum bereidt zich momenteel voor om weer open te gaan wanneer de strenge lockdown voorbij is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden