Ondernemersverenigingen slaan de handen ineen: OVKB opgericht


<p>OVKB, ofwel ondernemersvereniging Kaag en Braassem, heeft het levenslicht gezien. Foto: OVKB</p>

OVKB, ofwel ondernemersvereniging Kaag en Braassem, heeft het levenslicht gezien. Foto: OVKB

Ondernemersverenigingen slaan de handen ineen: OVKB opgericht

  Nieuwsflits

De naam en het nieuwe logo zijn bekend. De twee ondernemersverenigingen die Kaag en Braassem tot vorig jaar nog telde, zijn per 1 januari officieel samengegaan in één vereniging: OVKB, ofwel: ondernemersvereniging Kaag en Braassem.

Kaag en Braasem- Even werd nog gedacht aan een heel andere naam, maar in overleg werd het toch een herkenbare samensmelting van de twee oude namen OVA en OVKB-Oost. "We kozen voor herkenbaarheid, voor een naam waarbij alle ondernemers zich ‘thuis’ kunnen voelen", aldus Jeannette van Haastert, lid van de communicatiewerkgroep binnen het OVKB-bestuur.

Met zijn aantreden kondigde voorzitter Martijn Koek het al aan: ondernemersvereniging Kaag en Braassem wordt klaargestoomd voor de toekomst. Behalve de ‘fusie’, waardoor de ondernemersvereniging nu zo’n 350 leden telt, ligt er een economisch plan voor de komende vijf jaren en ook de gloednieuwe ondernemersapp werd gelanceerd. Na de Algemene Ledenvergadering is ook het lidmaatschap aangepast. Grotere ondernemingen kunnen met meerdere werknemers lid zijn van de vereniging en het tarief werd voor ZZP’ers naar beneden bijgesteld.

Krachtig geluid

Door corona stonden alle live activiteiten even op een laag pitje, maar achter de schermen werd hard gewerkt aan de samensmelting. Praktische en administratieve zaken werden opgepakt, ledenbestanden samengevoegd, persoonlijke gesprekken gevoerd én creatieve sessies gehouden. Dit resulteerde in het nieuwe logo en een frisse samenwerking op bestuursgebied. Daarnaast gingen ook de ‘gewone' zaken door, zoals het EOP-overleg, bijhouden van ondernemersnieuws, vergaderingen en de doorontwikkeling van de ondernemers-app.

Voorzitter Martijn Koek: "Door al deze ontwikkelingen hebben we nu een ondernemersvereniging die een krachtig geluid kan laten horen naar de gemeente en de regio en die zich vol kan inzetten voor de belangen van haar leden. Het bestuur hoopt ergens in 2021 nog een fusiefeest te kunnen houden. Zodat alle leden ook live met elkaar kunnen kennismaken."

Om alle leden gemakkelijk te kunnen bereiken, roept de communicatiewerkgroep alle leden op om de socialmediakanalen van OVKB te volgen (Facebook en LinkedIn) en de app te downloaden. De website heeft vanaf nu een nieuwe url: ovkb.org. Koek: "Hoe meer leden zich aanmelden, hoe meer informatie we kunnen winnen en verspreiden. Waardoor wij weer beter kunnen fungeren als verbindende factor."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden