"Bloemen vrolijken op in nare tijden"


<p>Pauline: &quot;2021 wordt het jaar waarin mijn bedrijfspand de deuren opent. Er komt een grote opening in het voorjaar.&quot; Foto: Robin Bouwmeester</p>

Pauline: "2021 wordt het jaar waarin mijn bedrijfspand de deuren opent. Er komt een grote opening in het voorjaar." Foto: Robin Bouwmeester

(Foto: Robin Bouwmeester)

"Bloemen vrolijken op in nare tijden"

  Nieuwsflits

De Alphense Pauline Arkesteijn-Bouwmeester (40) van Pien Flowers heeft de liefde voor bloemen en planten met de paplepel ingegoten. Haar vader werkte bij een groot internationaal tuinbouwbedrijf en haar moeder was bij diverse ondernemingen de bloemstyliste. De lockdowns hebben een flinke impact op haar bedrijf, maar ze hoopt in 2021 haar bedrijfspand feestelijk te openen.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- Even terug in de tijd naar januari 2020: Pauline tekent een contract met de makelaar, bank en notaris voor een bedrijfspand voor haar onderneming Pien Flowers, die ze sinds 2002 runt. Op dat moment is corona nog een ver-van-ons-bed-show. Niemand weet dan nog dat Nederland in maart in een eerste lockdown gaat. Maar dan in maart en de maanden erop: “De lockdown had meteen gevolgen. Voor een grote horecaonderneming waar ik onder meer in werk schik ik diverse bloemstukken en boeketten, maar de restaurants gingen dicht. Ook kreeg ik drie maanden steun van de overheid, maar die hield op, omdat de overheid stelt dat mijn man werkt. Dit terwijl ik dus net een bedrijfspand had gekocht”, vertelt ze.

Toch zit ze dan niet bij de pakken neer. “Ik heb bloemenwanden met een hartvorm gemaakt voor zorginstellingen. De bloemen kwamen van verschillende kwekers om hen te helpen. Ook maakte ik ze om de zorgmedewerkers en zieke patiënten een hart onder de riem te steken. Verder ben ik hierdoor op de radio geweest en in meerdere magazines verschenen.”

De huidige strenge lockdown komt op een hoogst ongelukkig moment voor Pauline. “Ik had net de sleutel van mijn bedrijfspand gekregen en kan op dit moment niet zo veel doen. Zo is het moeilijker inrichten, omdat de bouwmarkten dicht zijn. In het kort is 2020 een heel zwaar jaar geweest.”

Is het dan allemaal kommer en kwel? Dat zeker niet. De ondernemer is positief over de toekomst. “2021 wordt het jaar waarin mijn bedrijfspand de deuren opent. Er komt een grote opening in het voorjaar. Ik ga daar onder meer bloemschikworkshops geven. Verder kunnen mensen nu bloemen bij mij bestellen. Niet alleen als je in Alphen en omstreken woont, maar ook in de omgeving zoals in Boskoop, Hazerswoude en Benthuizen.”

Pauline hoeft niet lang na te denken waarom bloemen en planten mooie producten zijn om mee te werken. “Bloemen maken je blij. Een bloem kan een felicitatie zijn en troost bieden. Ze zijn erg belangrijk in de samenleving, zeker nu.”

Ze heeft de liefde voor bloemen en planten niet van een vreemde. Haar ouders waren in dezelfde sector actief. Met haar moeder heeft ze zelfs samen gewerkt. “Met mijn moeder ben ik als kind geregeld mee gegaan en hielp mee om grote bloemstukken te schikken en tafelvaasjes te maken. Zij is drie jaar geleden overleden. Ik heb speciale gevoelens voor de Vanda. Wanneer ik een Vanda zie, denk ik aan haar.”

Pien Flowers staat aan de Leidse Schouw 2F in Alphen.

www.pienflowers.nl/

“Een bloem kan een felicitatie zijn en troost bieden”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden