<p>De Alphense Romie Lalonde kwam op het idee om jong en oud, maar vooral de ouderen een hart onder de riem te steken. Foto: aangeleverd</p>

De Alphense Romie Lalonde kwam op het idee om jong en oud, maar vooral de ouderen een hart onder de riem te steken. Foto: aangeleverd

(Foto: )

Romie gaat kerstkaarten uitdelen

  Nieuwsflits

De Alphense Romie Lalonde (27) kwam op het idee om jong en oud, maar vooral de ouderen een hart onder de riem te steken door middel van een leuke kerstkaart. Inmiddels zijn er meer dan 1200 kaarten kosteloos geprint. Donderdag 24 december verspreidt ze samen met anderen voor de eerste keer de kaarten in verschillende plekken in Alphen. Zondag of maandag volgt een tweede ronde.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- “Mijn idee is heel spontaan ontstaan. Ik wilde in deze tijd iets positiefs doen en veel mensen, vooral ouderen, zijn door de harde maatregelen helaas alleen. Ik zou het zelf ook superleuk vinden om een kerstkaart te krijgen als ik me eenzaam zou voelen, dus maakte een kaart”, vertelt Romie enthousiast. “Ik wilde de kerstkaart printen en vroeg op Facebook of iemand ‘m voor mij kon uitdraaien. Het bedrijf Deca Print benaderde mij en stelde na wat e-mailcontact voor om kosteloos meer dan 600 kerstkaarten te printen door hun grafische vormgever. Inmiddels zijn het er 1200, maar dat kunnen er nog meer worden. Ik ben daar enorm door geraakt!”

Romie kreeg veel aanmeldingen van andere Alphenaren om de kaarten te verspreiden in de verschillende wijken. Morgen krijgt ze hulp van dertien mensen. Zondag helpen vier man haar, maar aanmelden kan nog steeds door haar een e-mail te sturen naar romie.a.l@live.nl. “We gaan onder meer naar de Herenhof, Ridderhof, de Baronie, het Rietveld en De Aarhof.”

Geen feestbeest

Hoe ze zelf de coronatijd beleeft? “Ik ben er mee bezig. Ik was geen feestbeest, maar ik vind het pittig, vooral mentaal. Ik zit ermee hoe mensen zich voelen: er zijn veel ruzies tussen mensen. Door de kerstkaarten maken we het samen deze moeilijke tijden net even wat leuker door er ervoor elkaar te zijn en aan elkaar te denken. Ik wens iedereen heel fijne kerstdagen!”

Houd uw brievenbus in de gaten als u op de genoemde plekken in Alphen woont.

“Mijn idee is heel spontaan ontstaan”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden