We mogen weer lekker zwemmen!


<p>Kinderen zijn hartstikke blij dat ze weer kunnen zwemmen in de zwembaden van De Thermen2. Foto: PR</p>

Kinderen zijn hartstikke blij dat ze weer kunnen zwemmen in de zwembaden van De Thermen2. Foto: PR

We mogen weer lekker zwemmen!

  Nieuwsflits

Na een sluiting van twee weken heeft De Thermen2 afgelopen donderdag haar activiteiten weer hervat. Alle aquasporten, doelgroeplessen, zwemlessen, maar ook het recreatief zwemmen zijn weer van start gegaan.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- De Thermen2 is blij de activiteiten te kunnen hervatten. Directeur Remco Pielstroom: “Vooral het weer opstarten van de zwemlessen is belangrijk voor een waterrijkland waarin leren zwemmen zo belangrijk is. Gelukkig is de sluiting maar bij twee weken gebleven waardoor de kinderen geen grote achterstand hebben opgelopen. Zaterdag zijn er meteen 70 kinderen afgezwommen. Dat was al gepland vlak voordat we dicht moesten en is nu gewoon twee weken opgeschoven.”

De afgelopen twee weken hebben de meeste medewerkers van het zwembad gebruikt om onderhoudswerkzaamheden te plegen. “Zo is er schoongemaakt en geschilderd. Het gaat om technische zaken.” De zwembaden waren eerder al volledig coronaproof gemaakt. “Het is natuurlijk een heel lastige tijd met vervelende consequenties. Er mogen maximaal 30 mensen tegelijkertijd in het zwembad zijn en op een zondag zijn er hoogstens 90 mensen gedurende een dag. Normaal zijn dat er 600 tot 700. Ook wordt er met looplijnen gewerkt om anderhalve meter afstand te waarborgen en kun je helaas geen gebruik maken van de douche. Verder is de horeca alweer een tijd dicht.”

De Thermen2 is één van de weinige in de regio waar nieuwe zwemlesgroepen van start gaan en waar met normale groepsgrootte wordt gezwommen. Pielstroom: “Waar bij andere zwembaden de wachtlijsten oplopen is die van ons 6 maanden. Veel kinderen uit de regio komen daarom bij ons op zwemles.”

Bezoekers dienen vooraf altijd een tijdslot te reserveren. Dit kan via de website van De Thermen2.

https://www.dethermen2.nl

Over Remco Pielstroom

Marco Pielstroom is een voormalig Nederlands waterpolospeler. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen, in 1984 en 1992. Hij eindigde met het Nederlands team op een zesde (1984) en negende (1992) plaats. Hij kwam eerst uit voor het Amsterdamse DJK en later voor het Alphense AZC waar hij meerdere lands- en bekerkampioenschappen behaalde. Het mooiste aan zwemmen vindt hij de vrijheid die hij heeft wanneer hij zwemt. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt”, vat hij het samen.

“Zo is er schoongemaakt en geschilderd”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden