Lancering magazine over organisatie Tom in de buurt


<p>Wijkcoach van Tom in de Buurt, Casper Jansen, regelt de verschillende vervoerssoorten bij Tom. FOTO: Tom in de Buurt</p>

Wijkcoach van Tom in de Buurt, Casper Jansen, regelt de verschillende vervoerssoorten bij Tom. FOTO: Tom in de Buurt

Lancering magazine over organisatie Tom in de buurt

  Nieuwsflits

In de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop verzorgt Tom in de buurt sinds 2015 ondersteuning en welzijn dicht bij huis. Deze ondersteuning wordt met veel inzet en betrokkenheid gerealiseerd, maar is lang niet altijd voor iedereen zichtbaar. In het magazine ‘Inkijkje in ons werk’ komt het werk van Tom in de buurt met inspirerende en ontroerende verhalen tot leven. De lancering was donderdag 19 november.

Regio- In dit kleurrijke magazine komen onder andere medewerkers, wijkcoaches, samenwerkingspartners, klanten en opdrachtgevers aan het woord. Aan de hand van zo'n twintig verhalen is te lezen hoe Tom werkt, wat Tom allemaal doet, wat Tom-medewerkers inspireert, wat klanten waarderen en belangrijk vinden en - last but not least - wat samen met de partners in wijken en buurten wordt bereikt.
Door de coronamaatregelen vond de presentatie van het eerste exemplaar noodgedwongen digitaal en in kleiner gezelschap plaats. Projectleider Wilko Kuus heeft verschillende mensen ter plekke bevraagd over hun ervaringen, betrokkenheid en trots. Daarbij werden de innovatieve aanpak, multidisciplinaire samenwerking in team, creativiteit en oplossend vermogen van medewerkers en organisatie genoemd en geroemd.
Voormalig projectleider Joost Hartog noemde de visie van Tom - Talent, Ondersteuning, Meedoen - de sleutel van het succes. Een van de ambtelijke moeders van de aanpak, Inge van der Heiden van de gemeente Alphen aan den Rijn vertelde dat ze zes jaar geleden niet door had hoe innovatief ze waren toen ze de uitgangspunten van dit Rijnlands ondersteuningsmodel bedachten. Inmiddels is ze ambassadeur van de Tom-aanpak in het land. Veel gemeenten tonen zich hierin geïnteresseerd - lokaal samenwerken, met verschillende disciplines, zonder indicaties - maar weinigen durven zo'n radicale switch op het gebied van ondersteuning te maken als de Alphen in 2015 heeft gedaan en succesvol is gebleken.

De drie vakwethouders van de betrokken gemeenten hebben digitaal het eerste exemplaar in ontvangst genomen en toonden zich daarbij uitermate trots. Het magazine is door te bladeren op www.flipsnack.com/tomindebuurtmagazine/magazine-tom-in-de-buurt-2020.html. Een digitaal exemplaar is aan te vragen door het invullen van het aanvraagformulier op

www.tomindebuurt/over-ons/waarde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden