Kinderen een jaar aan het woord in de gemeente


<p>Beide burgemeesters zijn erg tevreden over de samenwerking. Archieffoto: Rob Langerak</p>

Beide burgemeesters zijn erg tevreden over de samenwerking. Archieffoto: Rob Langerak

Kinderen een jaar aan het woord in de gemeente

  Nieuwsflits

De gemeente Alphen heeft precies een jaar een kinderburgemeester, kinderraad en kinderwethouders. De gemeente is trots dat er het afgelopen jaar zoveel bijzondere momenten zijn geweest waarop de kinderen konden staan voor hun rechten. En het is nog niet voorbij, want ze hebben nog een half jaar te gaan voor ze het stokje overdragen aan hun opvolgers.

Alphen- "Wat ben ik trots op Elmehdi, de kinderwethouders en de kinderraadsleden. Zij hebben als eerste kinderen de taak gekregen om de stem van alle kinderen uit de gemeente te laten horen en dat hebben ze nu al fantastisch gedaan", reageert burgemeester Spies. "Ik zie uit naar wat er nog komen gaat en wil Elmehdi en de anderen van harte feliciteren met deze mijlpaal."

Elmehdi werd gekozen als eerste kinderburgemeester van de gemeente op 20 november 2019. Hij gaf een speech op de Nieuwjaarsreceptie op 6 januari. Verder had de eerste kinderraadsvergadering met de onthulling van het bijzondere kunstwerk plaats op 22 januari. Een ander bijzonder moment was rondom de corona-uitbraak. Op 19 maart stuurden beide burgemeesters een brief aan alle kinderen van de gemeente Alphen aan den Rijn om ze een hart onder de riem te steken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden