Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool: verkoop is gestart


<p>Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool. Foto: Google Streetview</p>

Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool. Foto: Google Streetview

Nieuwe toekomst voor St. Ignatiusschool: verkoop is gestart

  Nieuwsflits

De hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool in Roelofarendsveen is in de verkoop gegaan. Sinds vrijdag 20 november kunnen inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem het verkoopdocument opvragen. De gemeente roept hen op een voorstel voor aankoop te doen waarin zij een bieding doen en een plan van aanpak opnemen.

Roelofarendsveen- De gemeente en muziekvereniging Liefde voor Harmonie voeren afrondende gesprekken over overname van de laagbouw van de voormalige St. Ignatiusschool.

Wethouder Petra van der Wereld: “Ik ben blij met de voortgang en dat wij de laagbouw straks daadwerkelijk aan Liefde voor de Harmonie kunnen overdragen, zodat zij dan echt een eigen muziekgebouw hebben. Ik kijk uit naar het moment van overdragen van de eigenaarssleutel.”

Met deze stap kan de laagbouw van de voormalige St. Ignatiusschool van de hoogbouw gesplitst worden. En kan de gemeente kijken naar een andere bestemming voor de hoogbouw.

Er leven vele ideeën in de gemeente om iets met de hoogbouw te gaan doen. "Dit is het moment waarop inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem met een goed plan en een goed bod naar ons toe kunnen komen. We horen graag van u!", zegt ze.

"Wij roepen inwoners, organisaties en bedrijven uit Kaag en Braassem op om een voorstel voor aankoop in te dienen. In dat voorstel zien we dan graag een bieding en een plan van aanpak. In het plan van aanpak moet een omschrijving komen van de beoogde invulling van de hoogbouw. Het gaat dan om de functie die het gebouw krijgt en of die aansluit bij maatschappelijke ambities of opgaves van de gemeente. Maar ook hoe dit past in de omgeving. Daarnaast moeten de wijze waarop omgegaan wordt met het herkenbare uiterlijk van het gebouw en geplande duurzaamheidsmaatregelen genoemd worden."

Meer informatie?

Sinds vrijdag 20 november is het verkoopdocument beschikbaar. Daarin staat meer informatie over de hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool, waaraan een inschrijving moet voldoen en hoe deze wordt beoordeeld.

U kunt dit verkoopdocument opvragen bij Richard van der Helm via

rvanderhelm@kaagenbraassem.nl.

Let op: de inschrijving sluit op 4 januari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden