<p>De komst van een zonnepark maar Alphen is een feit. Foto ter illustratie uit archief</p>

De komst van een zonnepark maar Alphen is een feit. Foto ter illustratie uit archief

(Foto: )

Zonnepark in Alphen aan den Rijn langs de N11

  Nieuwsflits

De kogel is door de kerk: er komt een zonnepark langs de N11 in Alphen. Op 2 oktober jl. was de voorwaardelijke vergunning verleend. De beroepenperiode is afgelopen. Dat betekent het eerste grootschalige zonnepark in de gemeente.

Alphen- In de periode dat de vergunningaanvraag ter inzage heeft gelegen bij de gemeente is er één zienswijze ingediend die later is ingetrokken. Omdat in de beroepenperiode van zes weken die daarop volgde geen bezwaren zijn gemaakt tegen de plannen, is op 12 november de vergunning onherroepelijk geworden. Dat betekent veel duurzame stroom voor Alphenaren: Zo’n 1800 huishoudens kunnen met dit zonnepark van stroom worden voorzien.

Het projectgebied is 9 hectare groot. Daarvan wordt 4,1 hectare besteed aan landschappelijke inpassingen, waarvan 0,9 hectare voor Natuur Netwerk Nederland (NNN). Er worden 3 watergangen gegraven, waarvan 2 met een natuurvriendelijke oever, om zo de oude kavelstructuur te herstellen. De aanleg en ontwikkeling van deze nieuwe natuur zal in de eerste 10 jaar in beeld gebracht worden en voor het brede publiek te volgen zijn via internet.

Alphenaren kunnen meeprofiteren van de komst van het zonnepark. Deze week is ook de samenwerking met Energiek Alphen formeel gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden