<p>Kleinzoon Nando werkt ook in het bedrijf dat zijn opa Tinus van Vliet heeft opgericht. Foto: PR</p>

Kleinzoon Nando werkt ook in het bedrijf dat zijn opa Tinus van Vliet heeft opgericht. Foto: PR

"Mensen gaan glimlachen van snoep"

  Nieuwsflits

Alphenaar Tinus van Vliet (80) begon in 1974 samen met zijn vrouw Jeanette een kruiden- en snoepwinkel De Moriaan in de Aarhof. Zijn winkel is uitgegroeid tot een internationale onderneming met afzetgebieden in heel Europa en daarbuiten. Het bedrijf, dat nog steeds zijn hoofdvestiging in Alphen heeft, zit niet bij de pakken neer tijdens de coronacrisis. Als innovatie worden momenteel cadeauboxen van MEENK met drop geïntroduceerd als eerste in Nederland.

Bart van der Spek

Alphen- Van Vliet wil van geen ophouden weten: nog steeds is hij actief in ‘zijn kindje’, tegenwoordig ook met zijn zoon Martin en kleinzoon Nando. In deze bijzondere tijd gaat het naar eigen zeggen goed met de snoepgoedfabrikant, die dus een heus familiebedrijf is. “Ik ben nog altijd graag bezig en we kunnen aardig rondkomen. Sinds deze maand verkopen we onze cadeauboxen. Er zijn vier soorten, elk met verschillende soorten drop”, vertelt hij gepassioneerd. “Ze verschillen in prijs, afhankelijk van de hoeveelheid zakjes. Zo heb je er één waarbij je twee zakjes en een potje krijgt, maar je hebt ook een doos met negen zakken. Het zijn echt geschenken als je ze ziet. Wanneer je een doos voor iemand bestelt, kun je daar altijd een persoonlijke noot bij zetten. Dat vinden we heel belangrijk vanwege het persoonlijke cadeau gevoel.”

De verkoop gaat goed volgens Van Vliet. Niet alleen Alphenaren weten hem te vinden. Laatst had hij een klant uit België. Ook bedrijven weten ons al te vinden: laatst had een firma een order voor 25 dozen, allemaal bestemd voor het personeel. Het is dus ook mogelijk om het als relatie of personeelsgeschenk te bestellen en te geven.”

Snoepfabriek Van Vliet is een begrip in Alphen. Toen hij in de jaren 70 begon had hij eerst een soort drogisterij waar hij naast vitamines en kruiden drop verkocht. Hij verlegde de focus op snoep toen hij contact kreeg met fabrikanten die oud-Hollands snoepgoed produceerden en dat ging verkopen. Het bleek een wereldvondst: het snoep was enorm populair en hij begon groothandel. Hij kocht snoep in dat speciaal voor hem gemaakt was naar zijn smaak en wensen. Daardoor kon hij producten verkopen die andere leveranciers niet hadden. Op dit zijn moment zijn er twee productielocaties: in Hoogezand en Windschoten en nog een vestiging in Düsseldorf. Wat een kernwaarde is: het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Waarom snoep zo’n mooi product is? Daar hoeft Van Vliet niet lang over na te denken. “Mensen gaan glimlachen wanneer ik vertel wat ik doe. Het is een verwennerij. Drop blijft in Nederland ongelooflijk populair en is ook in Scandinavische landen is het in opkomst. Verder is het assortiment heel breed: van marshmallows, pepermuntjes tot wijnballen.”

Wilt u ook het drop cadeau geven of proeven?

https://geefdropcadeau.nl/

“Drop blijft in Nederland enorm populair”

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden