<p>Kinderen deden samen met Rolf Sanchez een dansje op de melodie van zijn liedje &lsquo;M&aacute;s M&aacute;s M&aacute;s&rsquo;. Foto: Van Diemen PR </p>

Kinderen deden samen met Rolf Sanchez een dansje op de melodie van zijn liedje ‘Más Más Más’. Foto: Van Diemen PR

Basisschool in actie tegen kanker

  Nieuwsflits

Onder begeleiding van Rolf Sanchez is vrijdag de Adamas Mas-Mas challenge op basisschool de Kinderarcke in Rijnsaterwoude begonnen. Een tachtigtal kinderen nam ‘s ochtends deel aan de kick-off van de challenge.

Van de redactie

Rijnsaterwoude- De kinderen deden samen met Sanchez een dansje op de melodie van zijn liedje ‘Más Más Más’ en vormden nadien met hun handen een diamantvorm, een verwijzing naar het logo van Adamas inloophuis. Uiteindelijk hoopt men duizenden kinderen uit de regio te inspireren om hetzelfde te doen en een filmpje op te nemen. Sanchez zal het filmpje ook op zijn sociale media plaatsen.

Mirjam Kennis, directrice van de Kinderarcke: “Wat was dit leuk om te doen! Wij gaan zeker meedoen om via deze leuke challenge geld op te halen voor Adamas. Hopelijk doen er nog veel meer scholen mee.”

Adamas Mas-Mas Challenge

De kinderen kunnen in teams of klassen een act opnemen. Het mag van alles zijn: een dansje, een demonstratie van bijvoorbeeld een favoriete sport, een flashmob of een liedje. De kinderen mogen het zelf verzinnen, maar de enige voorwaarde is dat het op de muziek is van Más Más Más van Rolf Sanchez.

Wereldkankerdag

Deze video’s worden in de week van 4 februari, Wereldkankerdag, gelanceerd op een door Adamas gecreëerd platform. Op deze video’s kan gestemd worden door middel van een donatie. Het team met de meeste donaties en het team met de origineelste act winnen een prijs. De opbrengst gaat naar Adamas inloophuis, voor de psychosociale ondersteuning en begeleiding van kinderen en volwassenen die met kanker geconfronteerd zijn. De film kan nu al op TikTok, Youtube of Instagram gezet worden met de hashtag #adamasmasmaschallenge.

Wilt u op de hoogte blijven van deze challenge of wilt u doneren? Volg Adamas op social media of ga naar de website

www.adamas-inloophuis.nl.

Over Adamas inloophuis

Adamas is een inloophuis speciaal voor volwassen en kinderen die geconfronteerd zijn met kanker. Adamas biedt iedere gast behoeftegerichte ondersteuning waardoor de gast zijn/haar kracht (weer) leert inzetten. Op die manier maken zij een essentieel en concreet verschil in het leven van kankerpatiënten, hun naasten en hun nabestaanden, ongeacht de fase van de ziekte, het genezings- of acceptatieproces waarin zij zich bevinden.

“Hopelijk doen er nog veel meer scholen mee”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden