<p>Selina en Martin Kalkhoven blijven positief in deze tijd. Foto: Mirjam van Triest</p>

Selina en Martin Kalkhoven blijven positief in deze tijd. Foto: Mirjam van Triest

Thuis genieten van vijfgangendiner

  Nieuwsflits

Alphenaren Martin (36) en Selina (33) Kalkhoven zijn de trotse eigenaren van drie horecazaken in Alphen. Ze runnen Wet ‘n Wild, Maggie Blue en ‘s Molenaarsbrug. Vanwege de tweede coronagolf mag niemand in de restaurants dineren, maar daar hebben de horecatijgers iets op bedacht. Bij ‘s Molenaarsburg kun je van vrijdag tot en met zondag een culinair vijfgangendiner thuis laten bezorgen. Ook bij de andere twee restaurants is bestellen mogelijk.

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- Volgens Selina Kalkhoven was het geen klein bier om culinaire vijfgangendiners bij mensen thuis te bezorgen. “Tijdens de eerste lockdown heeft de chef gekeken of het mogelijk was een menu samen te stellen. Dat was best lastig, omdat elk gerecht natuurlijk een goede temperatuur moet hebben”, legt ze uit. “Maar het is gelukt: je kunt een vijfgangenmenu bestellen en dan aangeven of je iets niet eet. De gerechten worden niet volledig kant- en klaar bezorgd, maar je maakt ze thuis af. Je kunt op YouTube kijken hoe je zelf zorgt voor de finishing touch. Ik vind het zelf heel leuk: je krijgt een restaurantgevoel in je eigen huis. Je kunt bijvoorbeeld hert of eendenborst eten, maar ook aan vegetariërs denken we. Om de twee weken is er een ander menu en het is ook mogelijk een wijnarrangement te bestellen. Losse flessen wijn laten bezorgen, kan eveneens.”

Selina en Martin kochten in 2012 hun eerste restaurant: Wet ‘n Wild. Het was Martins grote droom een eigen zaak te hebben. Selina komt weliswaar uit een horecagezin, maar werkte eerst elders. “Mijn vader had een restaurant waar ik ook heb gewerkt. In die zin heb ik het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Ik heb echter eerst gestudeerd en ben vervolgens in het bankwezen terechtgekomen. Of ik overeenkomsten zie met de horeca? Jazeker: gastvrijheid, in het bankwezen is er veel klantcontact. Die eigenschap heb ik overigens van mijn moeder: zij was stewardess. Martin en ik kregen een mooie kans toen we Wet ‘n Wild konden kopen en toen was de keuze snel gemaakt: de horeca is een mooie sector. Sinds 2017 is ‘s Molenaarsbrug van ons.”

Selina hoopt natuurlijk dat de restaurants zo snel mogelijk open kunnen. Wanneer dat het geval is, blijft bestellen bij twee zaken zeer waarschijnlijk mogelijk. “Bij ‘s Molenaarsbrug is het vijfgangendiner een avondvullend programma. Dat is leuk voor bijvoorbeeld kerst of Pasen. Bij Wet ‘n Wild kun je nu een hamburger bestellen of kipsaté. Dat blijft. Bij Maggie Blue is dat wat lastiger.”

De hamvraag: Wat eet Selina zelf het liefst? Lachend zegt ze: “Ik eet heel divers: er zijn ook drie heel verschillende bedrijven. Martin en ik hebben twee jonge kinderen dus je kunt denken aan eten dat lekker is, maar niet heel moeilijk is te maken. Nu hebben Martin en ik meer de tijd, dus is het culinairder.”

http://www.molenaarsbrug.nl/index.html

“Je krijgt een restaurant-

gevoel in je eigen huis”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden