<p>Alphenaar Jan Willem Regtering (links) heeft zijn tweede tweelingbroek geschreven. Foto: PR</p>

Alphenaar Jan Willem Regtering (links) heeft zijn tweede tweelingbroek geschreven. Foto: PR

Alphenaar schrijft tweede boek over het leven van een tweeling

  Nieuwsflits

Ooit willen weten hoe het is om tweeling te zijn? Meemaken hoe het is, dat anderen niet weten wie je bent? Samen thuis zijn en je toch alleen voelen? Nou dan is dit boek een aanrader. Jan Willem Regtering, woonachtig in Alphen aan den Rijn, schreef en tekende wederom 25 verhalen over alledaagse avonturen van de tweeling Daan & Jort.

Alphen- Het boek is autobiografisch en beschrijft de avonturen die de schrijver zelf mee maakte. De tweeling Daan en Jort zijn vrolijke jongens die allerlei avonturen meemaken die jij zelf ook misschien ooit meemaakte. Hieronder een alinea uit het tweede boek; Daan & Jort beleven meer avonturen. Uit het hoofdstuk ‘de eerste hockeytraining'.

Elke week was er op woensdagmiddag hockeytraining. De trainer die ze kregen kenden ze goed want het was hun oudere nicht Ellen. ‘Hoi Ellen' riepen Daan en Jort in koor toen ze het veld op kwamen en haar zagen. ‘Hoi Daan en hoi Jort' zei ze terug. ‘Hoe weet u wie dat zijn?' vroeg een wat grotere jongen, genaamd Lars. ‘Nou…' begon Ellen, ‘dat zijn mijn kleine neefjes. Kijk, het is een tweeling, jullie zien waarschijnlijk nu het verschil nog niet, maar dat komt wel. Dit hier met de blauwe stick dat is Daan, en die met de rode stick dat is Jort.’ Daan en Jort waren er een beetje verlegen van nu alle andere kinderen om hen heen stonden. ‘Daan en Jort zijn nog erg jong’ vertelde ze de anderen, ‘maar ze willen jullie graag komen helpen, vinden jullie dat goed?’ Iedereen knikte. ‘Wanneer gaan we hockeyen?’ vroeg Daan maar snel. ‘Nou Daan, we gaan eerst een tikspel doen, als je af bent maak je een poortje en als er iemand onderdoor komt ben je weer vrij,’ en daar begon de eerste training van Daan en Jort. -

In deze bovenstaande alinea is duidelijk te lezen dat tweelingen steun aan elkaar hebben, maar dat ze ook niet altijd in het middelpunt willen staan. Daan & Jort beleven meer avonturen is het tweede boek dat Regtering schreef in deze serie. In het eerste boek, genaamd, Daan & Jort staan ook 25 alledaagse verhalen die hij met zijn broer Peter mee maakte.

Dit boek is leuk voor iedereen die van (voor)lezen houdt. Maar als je een tweeling bent, kent of hebt is het wellicht een boek vol herkenning. Een leuk cadeau voor elk feest of gewoon om jezelf cadeau te doen. Het boek is te koop voor €22,50 en twee boeken voor €40.00.

Bestellen kan via

daanenjortavonturen@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden