<p>De 2000ste woning die zonnepanelen op het dak ge&iuml;nstalleerd kreeg, betrof de huurwoning van Esther Wehrmeijer. Foto: Ilja Huner&nbsp;</p>

De 2000ste woning die zonnepanelen op het dak geïnstalleerd kreeg, betrof de huurwoning van Esther Wehrmeijer. Foto: Ilja Huner 

(Foto: )

Zonnepanelen geplaatst op 2000ste woning

  Nieuwsflits

Sinds september 2018 legt Woonforte zonnepanelen op de daken van haar eengezinswoningen. Deze week kreeg de tweeduizendste woning een gratis zonnesysteem. Het project is voor twee derde gevorderd.

Alphen- De 2000ste woning die zonnepanelen op het dak geïnstalleerd kreeg, betrof de huurwoning van Esther Wehrmeijer. Zij werd bij het opleveren van de installatie ook extra in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Woonforte investeert bijna € 20 miljoen in zonnepaneleninstallaties voor in totaal 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de zonnepanelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon. Dus geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie. De huurders betalen geen bijdrage.

Met dit project werkt Woonforte aan het duurzaam maken van huurwoningen. De corporatie doet meer. Zo worden de nieuwbouwwoningen vanaf nu al gasloos gebouwd. Daarnaast worden in onderhoudsprojecten de eengezinswoningen zoveel mogelijk geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak.

Het project startte in september 2018 en is naar verwachting eind 2021 klaar. Het bedrijf De Zoncorporatie is de uitvoerder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden