<p>Foto ter illustratie van een kerstpakket. Foto: Jeanette Sleeuwits</p>

Foto ter illustratie van een kerstpakket. Foto: Jeanette Sleeuwits

Een kerstpakket voor iedere Alphenaar door jaarlijkse actie

  Nieuwsflits

Ook dit jaar houden het DPA (Diaconaal Platform Alphen) en de Stichting Slimm de bekende kerstpakkettenactie. De kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, van wie iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket of kerstattentie te bezorgen.

Alphen- Dit jaar kunt u een keuze maken in uw opgave. Opgaven voor een kerstpakket kunt u doen voor een persoon, huishouden of gezin wanneer zij het financieel niet zo breed en/of een zwaar jaar hebben gehad en het bekende steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Opgaven voor een kerstattentie kunt u doen indien u vindt dat het steuntje in de rug verdiend is vanwege een zwaar jaar zonder dat er financiële zorgen zijn. Hier wordt dan geen pakket met levensmiddelen bezorgd, maar een kerstattentie met kaart waaruit duidelijk wordt dat mensen meeleven.

Omdat de kerstpakkettenactie ook een kerstattentie verzorgt voor de cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken hoeft u hen niet op te geven.

Producten

U kunt helpen de actie ook dit jaar weer een succes te maken door het doneren van de volgende producten: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, chocolademelk, vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet broodbeleg, bodylotion, aftershave, eau de toilette, zeep, kaarsen, koekjes, nootjes, houdbare slagroom, snoep, muesli en klein speelgoed.

Deze producten kunt u inleveren bij de Stichting Slimm, Briljantstraat 1 op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur en op de zondagen 6 en 13 december tussen 12:00 en 13:00 uur.

Het verzoek is geen alcoholhoudende dranken, wasmiddelen, verse producten of producten waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden te doneren.

Giften voor deze actie zijn zeer welkom: die kunt u overmaken op NL97INGB0008211264 t.n.v. KPA.

De pakketten worden gemaakt door en voor Alphenaren, en ook dit jaar zoeken zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Dus geef u (opnieuw) op als inpakker of bezorger. Op kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl. is te vinden wanneer uw hulp gewenst is. Uw inzet is volgens de organisaties hard nodig en wordt zeer gewaardeerd.

Wilt u iemand aanmelden voor kerstpakket? Dit kan vanaf heden tot 7 december via kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl, maar wacht niet te lang, want op is op. Garantie dat elk opgegeven adres een pakket ontvangt kan de organisatie niet geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden