<p>Dice Musica en Aer en Amstel vertegenwoordigen Sinterklaas met muziek. Foto: Karin Spook</p>

Dice Musica en Aer en Amstel vertegenwoordigen Sinterklaas met muziek. Foto: Karin Spook

Allerlei acties rond Sinterklaas en kerst in gemeente Nieuwkoop

  Nieuwsflits

“Het is stil dit jaar in de gemeente Nieuwkoop”, dacht Rob Vaneman, eigenaar van Het Fruitpaleis in Ter Aar en lid van Vereniging BIZ Winkelcentrum Ter Aar. Geen concerten of straatoptredens van de muziekverenigingen dit jaar. Geen optocht met Koningsdag of de Wandelvierdaagse en geen dweilorkesten op braderieën. Ook de sinterklaasintochten in de gemeente zullen dit jaar geen doorgang vinden vanwege corona. En met een beetje tegenzin zullen de kerstdagen er ook heel anders uitzien dan vorig jaar. Gelukkig is er vooral ook heel veel nog wél mogelijk.

Nieuwkoop- Met die gedachte zijn, op initiatief van Rob, de BIZ en muziekverenigingen Dice Musica uit Ter Aar en Aer en Amstel uit Langeraar en Nieuwveen met elkaar om tafel gegaan. Want een sinterklaasfeest of kerst zonder de plaatselijke muziekverenigingen is niet compleet. Bovendien zitten de muzikanten van beide verenigingen ook te springen om weer een bijdrage te leveren aan de gemeenschap door middel van muziek. Met financiële ondersteuning van de BIZ zullen Dice Musica en Aer en Amstel op 5 december en de dagen voor kerst de dorpen in trekken om de feestdagen muzikaal in te kleden.

De intocht van Sinterklaas zal dit jaar vooral op televisie gevolgd worden in plaats van bij de brug in Ter Aar of Langeraar, het gemeentehuis in Nieuwveen of een van de andere plaatsen in de gemeente Nieuwkoop. “Voor de kinderen wilden we toch heel graag iets organiseren met Sinterklaas” zegt Patrick van der Vlugt van Dice Musica. De invulling hiervan is een ontzettend leuke sinterklaas kleurplatenwedstrijd. Onder de ingeleverde kleurplaten worden 50 winnaars uitgekozen die elk een leuk cadeautje en (hoog)bezoek mogen verwachten zaterdagochtend 5 december. De kleurplaat is vanaf donderdag verkrijgbaar bij Dierplezier, Slagerij Jeff en Liefs Fashion op het Lindenplein in Ter Aar.

Kerst is vooral een tijd van samenzijn. Nu dat niet meer zo vanzelfsprekend is, wil je je geliefden meer dan anders een hart onder de riem steken en laten weten dat je aan ze denkt. “Geen mooiere of originelere manier om dit te doen dan met een kerstserenade!” aldus Jelle van der Meer van Aer en Amstel. De kerstgroetenactie is een bestaande actie van Aer en Amstel die in samenwerking met de BIZ en Dice Musica dit bijzondere jaar flink uitgebreid wordt door 50 muzikale kerstgroeten te doneren. Om kans te maken kan er een inschrijfformulier aangevraagd worden via decemberacties2020@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden