<p>Alphenaar Thomas Runhart: &ldquo;Virtual reality gaat in de nabije toekomst een steeds grotere rol spelen.&quot; Foto: Rob Langerak</p>

Alphenaar Thomas Runhart: “Virtual reality gaat in de nabije toekomst een steeds grotere rol spelen." Foto: Rob Langerak

Grote vlucht Virtual Reality games

  Nieuwsflits

Met de lancering van de website vresports.com is vorige week de samenwerking tussen Thomas Runhart (oprichter van de Esports Game Arena uit Alphen) en Woutert van Bijgaart (eigenaar van de Virtual Reality Room in Utrecht) een feit geworden. Op de website kunnen liefhebbers van virtual reality en esports het laatste nieuws en de interessantste content op het gebied van deze twee disciplines vinden. De site hoopt daarmee nog meer mensen wegwijs te maken in de wereld van VR Esports.

Rob Langerak

Alphen- “Virtual reality gaat in de nabije toekomst een steeds grotere rol spelen. Nu er al een bril met goede graphics op de markt is voor driehonderd euro wordt dat voor iedereen bereikbaar”, zegt Thomas Runhart, eigenaar van de Esports Game Arena in de Alphense Raadhuisstraat. Dat pand heeft in de afgelopen drie jaar een flinke metamorfose ondergaan. Bij de opening stonden er vooral (spel)computers en simulators. Die zijn er ook nu nog steeds, maar met de komst van winkelformule Game Mania, pooltafels en dartborden is het totaalplaatje nu veel breder en verschoven naar een veel meer omvattende sportbar. Het nieuwe filiaal in Ter Aar, gerund door partner Richard de Knegt, zal nog meer een sportcafé worden, waarbij ook voetbal en formule 1 op grote schermen worden vertoond.

Voor de lockdown organiseerde Runhart en zijn team al verschillende NK’s, EK’s en WK’s op gamegebied. “Die hopen we ook in de toekomst weer te kunnen houden. Wij hopen ons dan ook meer te richten op groepsarrangementen.”

Hoewel de Game Arena (op Game Mania na) gesloten is, richt Runhart zich vooral op online evenementen. “Wij organiseren bijvoorbeeld pubquizzen, online bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Daarvoor verhuren wij spelconsoles waarmee zij thuis kunnen spelen. Ook voor anderen is alles te huur, van computers en playstations tot een borrel of bierpakket. Zelfs de virtual reality brillen zijn nu te huur.”

De 36-jarige Alphenaar vertelt dat je met zo’n bril vanuit huis overal ter wereld kunt zijn. “Er komen op dat gebied steeds meer games en het is ook heel sociaal om dat met anderen samen te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar elkaars personages zwaaien en samen of tegen elkaar opdrachten uitvoeren.” Om het eerste VR Esportsplatform van Nederland te ontwikkelen heeft Runhart zijn krachten gebundeld met VR-specialist Wouter van den Bijgaart van de Utrechtse VR Room om beide expertises samen te brengen. “In het beginstadium wordt het een nieuwswebsite met veel informatie om mensen enthousiast te maken. De bedoeling is echter dat het een toernooiplatform met een soort Champions League voor gamers wordt en daarmee aantrekkelijk voor sponsoren.” Volgens Runhart moet je daar niet te licht over denken. “Om te springen. kruipen en duiken moet je minstens een ruimte van drie bij drie meter zonder obstakels hebben. Het is niet voor niets dat Defensie dit ook gebruikt bij trainingen.”

“Zelfs de virtual reality brillen zijn nu te huur”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden