<p>Extra attractie bij de Winter Drive In zijn de vele houten decoratieartikelen, zoals huppelende hertjes en vogelhuisjes. Foto: Morvenna Goudkade</p>

Extra attractie bij de Winter Drive In zijn de vele houten decoratieartikelen, zoals huppelende hertjes en vogelhuisjes. Foto: Morvenna Goudkade

Welkom in de Winter Drive In!

  Nieuwsflits

Huppelende hertjes, stoere boomstammen en warme wafels: welkom in de nieuwe Winter Drive in! Op een parkeerterrein in Hazerswoude-Dorp is sinds afgelopen weekend een heuse publieksattractie van start gegaan. Een idee van creatieve ondernemers.

Morvenna Goudkade

HAZERSWOUDE-DORP – De plek, op het ITC, is voor veel mensen al bekend. Daar stond de hele zomer de Aardbeien drive in. Eind september werden de spullen ingepakt, maar nu is de drive in weer terug: als winter wonderland. Via een rijroute, afgebakend met grote boomstammen, rijd je zo een tent in. Daarin een houten chalet, winterse decoratie en veel lekkernijen. Medewerkster Andrea Krijnen (25) is blij: “Het is heel leuk om weer terug te zijn. We hebben er veel zin in.”

Eigenaar Arnold Westmaas is ook enthousiast. “Niks doen is het ergste wat er is. Dus we gaan ervoor.” Samen met partner Inge Vreuls staat hij normaal op evenementen met hun bedrijf Vitaminebar. Daarnaast runt het koppel de horeca in het plaatselijke dorpshuis De Juffrouw. Maar dat alles ligt door corona helemaal stil. Hoewel begonnen als noodgreep, was hun aardbeien drive in tijdens de zomermaanden een groot succes. Ook een soortgelijk initiatief in Alphen sloeg enorm aan. Dat alles gaf inspiratie voor de Winter Drive In. 

“Het assortiment hebben we afgestemd op het seizoen”, vertelt Andrea. “Warme wafels, bananenspiesjes, chocolademelk met slagroom, sneeuw cappuccino. En de aardbeien zijn er ook nog, wat dacht je van een ijspegel met aardbeitjes?”

Extra attractie bij de Winter Drive In zijn de vele houten decoratieartikelen, zoals huppelende hertjes en vogelhuisjes. Ze zijn niet alleen sfeerverhogend, maar ook direct te koop, legt Andrea uit. “We werken samen met Boom Stijl, uit Benthuizen. Zij maken van gekapte bomen allerlei houten boomproducten. Bezoekers van de drive in kunnen vanuit de auto ook leuke decoratie aanschaffen.” 

Intussen komt er weer een auto binnengereden. Achter het stuur Stefan van der Spek, met een heleboel kinderen. Toevallig, want Boom Stijl is onderdeel van zijn bedrijf, de M. van der Spek Groep in Benthuizen. “Nou, zo toevallig is dat niet”, grinnikt de ondernemer. “Ik was van de zomer al vaste klant. Toen de kinderen hoorden dat de drive in weer terug was, waren ze niet meer te houden. Ze wilden meteen een aardbeienspies of een bananenspies.” 

Het is een leuke samenwerking, vindt hij. “Inge en Arnold belden mij, of ik wat boomstammen voor hen had. Toen kwamen we op het idee om wat meer artikelen neer te zetten. Wij werken veel voor gemeentes in de groenverzorging, ook in de gemeente Alphen. Van lokaal gekapt maken wij allerlei producten. We willen circulair werken en zo krijgt het hout een tweede leven.”

Het is de bedoeling dat de Winter Drive In tot aan de kerst blijft staan. Andrea: “Normaal staan we in december twee weken in het Spoorwegmuseum in Utrecht, in ons zelfgebouwde houten chalet, met wafels en poffertjes. Nu hopen we hier te kunnen blijven en zo toch wat gezelligheid te brengen in de tijd naar kerst. Maar wel coronaproof.”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden